• Zilveren KNVB Waarderingsspeld voor Ina Boezelman

  Na twee coronajaren konden (oud-)leden van S.C. Lemele weer samen het glas heffen op een mooi, gezond en sportief 2023. Traditiegetrouw werden enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet.

  Bijzonder was de uitreiking van de zilveren KNVB waarderingsspeld aan Ina Boezelman. Ze ontving deze voor al haar belangeloze inzet als vrijwilliger voor de vereniging. Van 2010 tot november 2021 vervulde Ina Boezelman deze rol met verve. Maar dat was niet het enige. Ze organiseerde vele jaren de familiedag en de lotenverkoop, was de clubfotograaf, verzorgde de programmaboekjes en was de ladyspeaker van het eerste elftal. En minstens zo belangrijk; ze verstuurde altijd correct en stipt kleine attenties op momenten dat iemand dit even nodig had.

  Omgerekend komt dit neer op 1 jaar en 9 maanden aan onafgebroken vrijwilligerswerk, 7 dagen in de week en 8 uur per dag. Een ontzettende prestatie! En iets wat het hoofdbestuur van S.C. Lemele niet ongemerkt voorbij wilde laten gaan. KNVB ambassadeur Bert Slot sprak lovende woorden tijdens de uitreiking. En met zijn conclusie was de volle kantine het meer dan eens; vrijwilligers als Ina zijn onmisbaar voor de club! Ze vormen de fundament van elke amateurvereniging.

  Echtgenoot Albert Boezelman had de eer zijn vrouw de zilveren KNVB onderscheiding op te spelden onder luid applaus van Sportpark Zandeinde.

  Pluim van het jaar
  Rinze Horsman ontving van voorzitter Hans Kleinlughtenbeld de ‘Pluim van het jaar’. Jeugdlid Rinze vindt het leuk om te fluiten en heeft eind vorig jaar enkele maanden een scheidsrechters cursus gevolgd bij HHC in Hardenberg. Zijn reden om dit te doen: “de scheidsrechters zijn zo slecht, lijkt mij beter dat ik zelf ga doen”.  Er zijn zelfs teamgenoten bereid om Rinze €10 te betalen als hij in hun plaats een wedstrijd fluit. Daarmee is hij de eerste ‘betaalde’ scheidsrechter in Lemele!

  Vrijwilliger van het jaar
  Dit jaar werden er maar liefst zeven mannen tot vrijwilliger van het jaar uitgeroepen. Namelijk dé vrijdagmiddagploeg. Dit zevental zorgt ervoor dat Sportpark Zandeinde er altijd schitterend bij ligt. Niets is ze te gek; alle voorkomende werkzaamheden worden aangepakt. Zowel op als rond het veld en ook de kleedkamers en de kantine worden hierbij niet vergeten. Sommige zitten zelfs al decennia lang bij deze gezellige onderhoudsploeg.

  Vertrouwenspersoon
  Adri Pouw nam tijdens de nieuwjaarsreceptie afscheid als vertrouwenspersoon van S.C. Lemele. Een functie waar hopelijk weinig gebruik van wordt gemaakt, maar desalniettemin een hele belangrijke volgens het hoofdbestuur. Mirjam Dijk is de nieuwe vertrouwenspersoon van de vereniging, haar contactgegevens vind je hier.

  S.C. Lemele wenst iedereen een mooi en sportief 2023!