• Wedstrijdverslag V.V. Kampen - S.C. Lemele 1

  15-12-2018 Kampen - Lemele 2-0

  Na de sensationele 3-4 nederlaag vorige week tegen Wijthem moesten we vandaag aantreden tegen het hooggeklasseerde Kampen. Kampen wisselde tot nu toe zeer aansprekende resultaten af met onverwacht puntenverlies. Aan ons de taak om ook punten uit Kampen weg te snoepen.

   In het begin van de wedstrijd was het vooral aftasten van onze kant. Kampen had meer de bal en wij lieten het allemaal wat gebeuren. De ruimtes waren klein en aan de thuisploeg de taak om met creatieve oplossingen te komen. Die oplossingen kwamen er alleen van de wat corpulente spits die wel heel vaardig was met de bal en zo in z’n eentje wat mogelijkheden creeerde. Tot grote kansen kwam het echter niet. Zelf hadden we aanvankelijk wat moeite om de bal in de ploeg te houden en speelden we met teveel ontzag. Naarmate de wedstrijd vorderde krijgen we steeds meer grip en voelen dat als we druk geven de tegenstander al snel de bal inlevert. We schuiven steeds verder op en ook de eerste kansen kunnen worden genoteerd. De goed spelende Hans Blikman komt een aantal keer gevaarlijk mee naar voren maar zijn schot vliegt voorlangs. We dringen aan en in korte tijd ontstaan er 2-3 goede kansen om op voorsprong te komen. De ruimtes worden wat groter, dus ook voor Kampen ontstaan er mogelijkheden om gevaarlijk te worden maar de eindpass ontbreekt. Diep in blessuretijd is het dan toch raak. Een slordigheidje bij ons en Kampen profiteert. Op slag van rust is het 1-0. Toch even slikken!

   In de rust bespreken we dat we toch steeds meer grip zijn gaan krijgen, maar sneller druk in het middenveld moeten krijgen om zelf meer kansen af te dwingen. Daar is wel een dosis lef voor nodig. Dit is niet aan dovemansoren gericht. We komen sterk uit de startblokken en direct zijn er de eerste speldenprikken. We staan goed georganiseerd en winnen de duels die we moeten winnen. Ook het veldspel wordt beter en Kampen holt dan vooral achter ons aan. Hoe anders is het beeld dan vorige week. Lemele ruikt bloed en gaat op zoek naar de gelijkmaker. We dringen aan maar hele grote kansen blijven uit. Gerben en Joel komen in de ploeg en even later ook Steven die terugkeert na een langdurige blessure. Met de captain voorop wordt de strijd verder opgevoerd. Het opportunisme spat er vanaf en al snel zijn daar weer kansen. Steven steekt Yoran weg die snoeihard de paal raakt. Kampen wankelt en wij genieten. Toch lukt het niet. We vergeten de trekker over te halen en vanuit de omschakeling kan Kampen gevaarlijk worden. Het is alles of niks en dat laatste is wat het wordt. Martijn verslikt zich in zijn tegenstander en het is zomaar 2-0. Wat enorm balen. We waren zo dichtbij, werkten als leeuwen, maar de beloning vergaten we mee te nemen. Voor Kampen een mooie overwinning die net als wij een groot compliment verdienen voor het nooit opgeven met elkaar. Het was ondanks de kou een zeer vermakelijke pot!

   Wij mogen volgende week voor de laatste keer het strijdtoneel betreden in 2018. Om 12.30 uur wordt er afgetrapt in en tegen Bruchterveld. Na 2 nederlagen zijn we er op gebrand om weer een goed resultaat te halen. Spektakel genoeg!

   

  Tot volgende week!