• Lemele pakt met 10 man de volle buit in en tegen Bruchterveld !

  22-12-2018: Bruchterveld - Lemele 1-2

  Vandaag was het tijd voor de laatste wedstrijd van 2018. Het was een vruchtbaar jaar voor het 1e elftal waarin er een duidelijke stijgende lijn zichtbaar was in onze manier van spelen, maar vooral ook het aantal behaalde punten was fors meer dan in 2017. Als team zijn we naar elkaar toe gegroeid en dat zijn belangrijke voorwaarden om mooie prestaties neer te zetten. In Lemele zijn we ons soms te weinig bewust van dit moois en vergeten we onszelf te belonen voor ons eigen harde werken.

  Zo ook in de afgelopen 2 weken, waar we wat mij betreft onnodig punten lieten liggen. Met vandaag alleen Bart Marsman geblesseerd langs het veld, maar verder een fitte groep moest vandaag het wedstrijdplan worden uitgevoerd. Dit plan bespreken we bij café ‘de Merel’. De gesponsorde koffie zou extra energie op moeten leveren.
  Frank, super geregeld man. Een betere leider kan ik mij, maar zeker ook het team, echt niet wensen! Om een goed resultaat te behalen werd er een extra stukje onverzettelijkheid en doortastendheid gevraagd.

  De wedstrijd begon vandaag al om 12.30 uur omdat onze tegenstander nog graag het beroemde Protos Weering zaalvoetbaltoernooi wilde spelen.
  Aangemoedigd door wederom veel mensen uit Lemele, en daarbij ook de 2e selectie (klasse mannen!) moet het gebeuren op ‘Noppenweide’.
  De messen waren aan beide kanten geslepen en de strijd kon beginnen. De thuisploeg met de uitstekende trainer Arjan Keuken aan het roer, nam het initiatief en net als vorige week was het voor ons even aftasten. Al snel werd duidelijk waar we het gevaar konden verwachten, maar we waren goed voorbereid. Direct waren er een aantal zeer mannelijke duels en de scheidsrechter kon direct aan de bak. Het was duidelijk dat hij er bovenop moest zitten om alles goed te kunnen waarnemen.
  In de 12e minuut is er een duel aan de kant van het veld, waarbij de scheidsrechter een terechte vrije trap geeft aan Bruchterveld. Bij het voorbijgaan vind rechtsbuiten Op den Haar het nodig om aan het klokkenspel van Thomas van Leusen te hangen. Thomas is echter keurig getrouwd en laat middels een stevige duw zien hier niet van gediend te zijn. Op den Haar valt en lokt daarmee een terechte rode kaart uit. Dat hij even hiervoor al 2x zelf ook een rode prent had kunnen pakken, laten we even in het midden. Kortom: balen, plan in de prullenbak. Nieuw plan!
  Linies kort, zo lang mogelijk vanuit de 0-0 spelen en kijken of we er beetje bij beetje meer grip op kunnen krijgen.
  Aanvankelijk doen we dit goed, maar in de 20e minuut profiteert Bruchterveld optimaal van een hachelijke situatie en is het terecht 1-0. Langzaam maar zeker hervinden we een nieuwe organisatie en krijgen we weer grip. Er volgen wel wat mogelijkheden, maar we geven weinig weg. Zelf worden we een aantal keer gevaarlijk met snelle uitbraken, waar we een aantal corners aan overhouden. De precisie mist aanvankelijk, maar we krijgen er wel het vertrouwen van dat we altijd mogelijkheden krijgen. De wedstrijd kabbelt voort en we redden het om met een 1-0 achterstand te gaan rusten. De adrenaline giert door de kleedkamer, maar de kop erbij houden is voor nu even verstandiger. Hansie Hansie Blikman komt in de ploeg en die heeft connecties in Bruchterveld. We willen de tegenstander graag verrassen, zonder daar teveel risico in te nemen. Zolang de marge 1 is, maken we nog altijd kans op een goed resultaat. Wanneer Bruchterveld de bal heeft hebben we op de juiste momenten druk en we krijgen een paar kleine mogelijkheden. Er gebeurt waar we naar op zoek zijn, maar echt heel gevaarlijk worden lukt nog niet. Bruchterveld probeer het overtal uit te spelen, doet op zich weinig verkeerd, maar zijn vaak in de eindfase net niet nauwkeurig genoeg. Bewust van mn blauw-witter geworden hart geef ik hierbij de credits aan mijn ploeg. Onverzettelijkheid werd gevraagd en dat werd geboden. Ondanks een achterstand is dat genieten. Er is niks mooiers dan een sporter die absolute passie uitstraalt in alles wat hij doet. Niet helemaal waar, een positief resultaat erbij maakt het nog mooier.
  Er volgen wat kansen, maar Ruan houdt ons op de been. Zelf worden we ook gevaarlijker en het lijkt alsof dat onze tegenstander soms wat lijkt te verlammen. Er volgen enkele corners voor ons en steeds zijn we gevaarlijk. Gerben komt in de ploeg voor wat nieuwe energie en ook Pouw maakt nog zijn opwachting.
  Het is heel gek, maar langs de kant voelen we ondanks het ondertal dat er zomaar een 1-1 aan kan komen. En die komt er...
  Het is Hansie Hansie die vlak voor het einde van de officiële speeltijd de gelijkmaker binnen kopt. Nota bene zijn 1e goal voor Lemele en dan ook nog met het hoofd. Een Sneijdertje en een mooie beloning voor een uitstekende invalbeurt.
  Wat te doen? Leunen en hopen op een punt? Zou een fantastisch resultaat zijn als je 80 minuten met een man minder speelt. Dan weer een corner voor ons. Met nog 1 minuut op de klok vraagt Steven of hij nog mee mag. Vooruit dan maar. Er wordt wat oorlog gemaakt en in blinde paniek raakt een speler van de thuisploeg de baltotaal verkeerd....1-2!!!
  Wat een bizar verhaal! Nog een half minuten de billen bij elkaar en de armen gaan de lucht in. Ook Thomas durft zijn handen weer voor zijn kruis weg te halen. Onverzettelijkheid, doortastendheid en ja ook een dosis geluk dragen bij aan een geweldige teamprestatie. Wat zijn we enorm trots op elkaar. Met een mooie 6e plek is het tijd voor een korte winterstop. Dat vindt op dit moment niemand erg. Tijd om weer fris te worden en ons op te laden voor een prachtige 2e seizoenshelft. Ook het 2e weet te winnen dus het is tijd om samen een klein feestje te vieren. Nadat eerst de prijzen bij de verloting in de kantine van Bruchterveld grotendeels door Lemele wordt opgeëist sluiten we af in de Merel.

  Deze week gaf ook onze verzorger Rene Molenbroek te kennen per direct te stoppen met zijn verzorgingstaken. Vanwege aanhoudende en toenemende gezondheidsklachten moet hij tot zijn grote spijt het wat rustiger aan gaan doen. Uiteraard vinden we dit bijzonder jammer, maar hebben we begrip voor zijn beslissing en zijn we heel blij dat Rene enthousiast reageerde op ons voorstel om de zaterdagen als vaste supporter bij de groep te blijven. We zijn Rene enorm dankbaar voor alles wat hij voor ons als team, maar zeker ook in de velen afgelopen jaren voor de gehele vereniging heeft betekend.

  Zelf zal ik na dit seizoen de club als trainer verlaten, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we met z’n allen nog een schitterend voetbalvoorjaar gaan beleven.

  Rest mij voor nu nog jullie allen een hele fijne Kerst en alvast een gezond en sportief 2019 te wensen!

  Werner Pluim ?? trots.