• Wedstrijdverslag S.C. Lemele - SP Daarle

    Afgelopen zaterdag stond er voor ons een thuiswedstrijd op het programma tegen SP Daarle, de ploeg die één plek onder ons staat op de ranglijst en een ploeg waar op voorhad winstkansen lagen. Binnen 4 minuten had er aan beide kanten al gescoord kunnen worden. Een voorzet van Bram Kok werd door Jelmer Kleinjan net over gekopt en aan de andere kant een voorzet van rechts werd door hun spits overgeschoten. Verder was er in de eerste helft nog een vrije trap van Remon Kleinlugtenbeld die door SP Daarle keeper Martijn Valk prima werd gekeerd en een voorzet van Wytze Schrier die door Tim Schotman werd over gekopt.

    In de 36e minuut kwamen we op een dik verdiende 1-0 voorsprong na een gekraakt afstand schot van Jelmer Kleinjan welk plots voor de voeten kwam van Bram Kok die met dit buitenkansje wel raad wist. Na 36 minuten spelen ging er een speler van SP Daarle alleen op de onze keeper af en Steven Warmelink trok aan de noodrem en kon met een rode kaart vertrekken. Op slag van rust hadden we op 2-0 moeten komen maar een voorzet van Bram Kok werd door Jelmer Kleinjan jammerlijk gemist.

    In de tweede helft had SP Daarle wel veel balbezit maar waren er geen kansen te noteren en wij zelf kregen echt wel mogelijkheden in de omschakeling maar waren hierin erg slordig. Na 20 minuten spelen kwam SP Daarle toch op 1-1 door een mooi afstandsschot van Simon Borkent die Ruan Weelink kansloos liet. Het venijn van deze wedstrijd zat in de laatste 10 minuten: eerst kwamen we nog goed weg door een voorzet van de linker kant welke door 2 Daarle spelers net werd gemist maar in de 94e minuut kwam SP Daarle toch op een 1-2 voorsprong via een scrimmage voor het doel waarbij opnieuw Simon Borkent de bal het laatste zetje gaf. Drie punten in de tas, dacht SP Daarle. Maar SC Lemele toonde nog één maal veerkracht en kreeg in de 100e minuut nog een corner die door Remon Kleinlugtenbeld werd voor gegeven en door de mee opgekomen verdediger Kenny Kersjes achter doelman Martijn Valk werd gewerkt, 2-2. Hierna werd er door SP Daarle nog wel afgetrapt maar werd er ook meteen afgefloten door de scheidsrechter. Een puntendeling waar beide ploegen achteraf wel tevreden mee waren.

    A.S. zaterdag wacht voor ons de uitwedstrijd Rijssen SV, de koploper in de 3e periode aanvang 14.30. Dinsdagavond 10 mei spelen wij de inhaalwedstrijd tegen Blauwwitters BZSV thuis, aanvang 19.30.