• S.C. Lemele 1 - HTC 1

  3-11-2018: lemele - HTC 1-2

  Na de sensationele zege vorige week op Dieze West stond er vandaag wederom een prachtige tegenstander op het programma. Koploper HTC mochten we verwelkomen op Zandeinde en voor ons wederom een mooi meetmoment om te kijken waar we staan als team. Ons team heeft de laatste weken te maken gekregen met de nodige fysieke ongemakken, maar daar willen we ons absoluut niet achter verschuilen. We hebben vertrouwen in onze manier van spelen en de sfeer is top.

  Pupil van de week Mayden is messcherp als ze mag aanleggen voor de 1e kans van vandaag. Ze schiet de bal onhoudbaar achter keeper Ester. Super!

  We beginnen voortvarend. Na amper een minuut spelen is het raak. Jordin speelt de bal op Remon die zijn directe tegenstander voorbij speelt en de in de basis debuterende A-junior Jelmer Kleinjan in staat stelt 1-0 te scoren. Fantastisch!

  Het is aan HTC om met een passend antwoord te komen en dat zal niet meevallen. Ze proberen vanalles, maar Lemele speelt in het verdedigende aspect erg overtuigend. Ook hij HTC slaan al snel de frustraties toe en de scheidsrechter trekt al snel een gele kaart wegens commentaar op de leiding. Wij proberen ons aan onze afspraken te houden en dat lukt voortreffelijk. Toch zijn we in balbezit vaak te gehaast en vergeten we te profiteren van de ruimtes die ontstaan. De tegenstander vindt de ruimtes ook niet, waardoor het relatief saai wordt om naar te kijken. Vlak voor rust verliest een speler van HTC zijn hoofd en scheld op de scheidsrechter. De leidsman bedenkt zich geen moment en trekt zijn 2e gele kaart en dus is het rood. HTC verder met 10 man en aan ons om het goed uit te spelen. We verliezen echter ook vlak voor rust onze aanvoerder Steven. Steven krijgt een gemene tik op het bovenbeen en moet met een Ijsbeentje het veld verlaten.

  In de rust bespreken we de 1e helft en concluderen dat we HTC in de hoek hebben die we graag wilden. Het is de kunst om geduldig te blijven, meer initiatief te nemen aan de bal en ons voetballend naar een mooie overwinning op de koploper spelen.

  Na rust gebeurt precies wat we niet wilden. Na 40 seconden duiken we onder een bal door en is het 1-1. Er ontstaat paniek en we vergeten totaal wat we hebben afgesproken. HTC toont lef en zet ons onder druk. We durven veel te weinig en spelen veel te snel de lange bal. Teveel slordigheden en HTC ruikt ondanks een man minder bloed. Waar wij slimmer met ruimtes om zouden moeten springen zien we juist onze tegenstander profiteren. Na een uur spelen is het vanuit het niets 1-2. Tegen 10 man is dat teleurstellend, maar met nog een half uur te spelen is er meer dan genoeg tijd om ons te herpakken. In plaats van rustig voetballen maken we veel foute en onhandige keuzes. We zijn druk bezig met allerlei randzaken en vergeten vooral lekker te voetballen. We zetten meer mensen voorop en hopen iets te kunnen forceren.
  HTC leunt verder naar achteren en verdedigt met hand en tand. De scheidsrechter deelt met nog 5 minuten op de klok een 2e rode kaart uit aan HTC en zo is het ineens 11 tegen 9. Damien haalt verwoestend uit maar raakt de paal. Verder weten we onvoldoende een vuist te maken en helpen HTC in het zadel.
  Het blijft bij 1-2 en dat is zeer teleurstellend. We hebben ons teveel mee laten slepen in onze emoties en vergaten datgene te doen wat we vooraf graag wilden. Zonde!

  Komende donderdag stond er een oefenwedstrijd op het programma. Helaas hebben we deze vanwege blessures af moeten zeggen. Ook zaterdag spelen we niet vanwege een inhaalprogramma. We hebben dus even de tijd om de koppen bij elkaar te steken, te herstellen en een plan te maken om de komende weken weer vol vertrouwen op te pakken.
  Uiteraard gaan we er vanuit dat we dit kunnen en met de steun van het publiek hopen we onze volgende tegenstander, SP Daarle, op zaterdag 17-11 op Zandeinde te verslaan.

  We zien jullie graag weer terug langs de lijn!