• Onterechte nederlaag voor Lemele 1

  19-1-2019 Lemele - DKB 0-1

  Vandaag was het tijd voor de hervatting van de competitie. Na een korte winterstop moesten we aantreden tegen de nr 2 DKB.
  Ondanks de nodige afwezigen aan beiden kanten een mooie affiche.

  Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het plotselinge overlijden van Lemele-lid Henk Dogger. 

  Iris Huetink mocht vandaag als pupil van de week als eerste aftrappen. Na een snelle dribbel schoot ze hard binnenkant paal binnen. Klasse!

  In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen duidelijk zoeken. Het positiespel was te slordig en aan beide kanten leidde dit tot veel balverlies. Het duurde dan ook even voordat de eerste uitgespeelde kans genoteerd kon worden. Al snel moest er gewisseld worden. Remon had al enkele dagen forse rugproblemen gehad, had zichzelf volgestopt met pijnstillers, maar moest er desondanks al snel de brui aan geven. Balen! Gerben komt in de ploeg en we gaan door. DKB probeert de ruimtes achter onze verdediging te gebruiken, maar trapt vaak in de buitenspelval. Dit leidt tot grote frustraties. Wij krijgen langzaam meer ruimte om te voetballen en vinden langzaam maar zeker de rust en het geduld om aanvallen op te zetten. 
  Als eerste is het Sander die op de rand van de 16 wordt vrijgespeeld, maar zijn schot raakt het aluminium. Even later is het de beurt aan Yoran en ook hij raakt de deklat. We combineren rustig door en in korte tijd creeeren we zeker 5 goede kansen om te scoren. Op de momenten dat we even gas terugnemen komt fysiek sterke DKB er gevaarlijk uit, maar tot grote kansen leidt dit nog niet. 
  We gaan met een 0-0 stand rusten. Tijdens de bespreking praten we over hoe we de tegenstander meer pijn kunnen doen, maar dat we erg waakzaam moeten blijven. 
  We komen scherp de kleedkamer uit en zetten de tegenstander direct onder druk. Er volgen enkele vlotte aanvallen, maar vergeten af te drukken. We missen de echte stootkracht en zijn zo nu en dan toch te slordig in het uitspelen van kansen. In de omschakelmomenten blijft het oppassen. Jelmer komt in de ploeg voor Joel en vinden weer wat meer dreiging naar voren. 
  Met nog ruim een kwartier op de klok is er slordig balverlies voorin en we staan totaal uit positie. Dkb schakelt snel en countert. Het heeft er alle schijn van dat vanuit buitenspelpositie de spits het net weet te raken, maar de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de middenstip, 0-1. Een forse tegenvaller. We gaan door waar we gebleven waren maar geven wel wat meer ruimte weg. DKB kan profiteren en de score uitbouwen, maar Ruan is alert. 
  Ook Erik komt in de ploeg en het tempo aan de bal gaat direct omhoog. Er volgen nog enkele mooie aanvallen met goede kansen, maar er wordt niet gescoord. Het blijft 0-1 en de teleurstelling is groot. Doodzonde want we waren vandaag als het gaat om uitgespeelde kansen absoluut de bovenliggende partij. Helaas is dat niet hetgene waar je altijd de punten voor krijgt.

  Volgende week mogen we op revanche. De uitwedstrijd tegen koploper HTC staat op het programma. In eigen huis verloren we deze wedstrijd onnodig met 1-2 en graag willen we deze misstap goedmaken. Het belooft weer een spectaculaire wedstrijd te worden! 
  Graag tot dan!