• MVV'69 1 - S.C. Lemele 1

  Vandaag stond er een inhaalwedstrijd op het programma. 
  Mvv was de tegenstander en net als vorig jaar werd de reis traditioneel afgelegd op het stalen ros.
  Mvv had tot nu toe nog niet gewonnen, maar al wel 4x gelijk gespeeld en dat was ook vandaag het grote doel.
  Zie daar maar eens van te winnen met een weiland als strijdtoneel. De trainingsweek was fantastisch verlopen op onze kunstgras mat en we leken helemaal klaar te zijn voor deze clash.
  Nadat de pupil van de week had afgetrapt was het tijd voor 90 minuten glibberen. Mvv gunde ons de bal en zakten erg ver in. Aan ons de taak om met enige creativiteit en geduld hun defensie kapot te spelen. Het juiste moment van diepte zoeken was het thema geweest deze week. De intenties waren vanaf het begin zichtbaar, maar helaas was de nauwkeurigheid ver te zoeken. Ballen stuiterden net een paar keer extra op en dat vraagt dus aanpassing van je spel. Dat deden we vooral in de eerste helft niet goed. Desondanks kregen we een aantal goede kansen, maar tegelijkertijd straalde de onzekerheid er vanaf en was het oppassen voor een counter van de thuisploeg. Mvv verdedigde met hand en tand en ging daarbij een aantal keer fors over de schreef. Ook bij ons was de frustratie zichtbaar en waren er een aantal iets te harde tackles. De man in het zwart leek het allemaal wel best te vinden en het was wachten op een eerste rode kaart. Die kwam er voor de rust nog niet. Wel kwam er aan andere flinke tegenslag. Na een uitbraak op rechts van Marle volgde er ouderwetse stuitervoorzet. In het 1 tegen 1 duel wat volgde kreeg captain Steven de bal ongelukkig op zn been en werkte het leer achter Ruan in het net, 1-0. 
  Hopelijk een signaal dat er vandaag toch uit een ander vaatje getapt moest worden om MVV te verslaan.

  Het is tijd voor een kop thee en bespreken wat we anders kunnen doen. Geduldiger blijven, nog meer in de ruimte vrijlopen en ja... ook in de duels moesten er een paar Lemelse tandjes bij op. 
  Pouw werd vervangen door Martijn, wat voor meer diepgang moest zorgen.

  In de 2e helft zien we een ander beeld. We zetten Mvv onder druk, krijgen steeds meer mogelijkheden, maar het lukt vooralsnog niet om de muur te slopen. Martijn komt er aan aantal keer goed door, maar de afwerking is nog onvoldoende om op gelijke hoogte te komen. 
  Na een uur spelen komt ook Joel in de ploeg voor Hans en even later komt ook Bart voor Damien. Mvv moet steeds meer middelen inzetten om ons te stoppen. Er volgen wat kaarten en ze beginnen te wankelen. Er volgt een goede Lemelse aanval waarbij Yoran zijn duelkracht toont en de bal perfect neerlegt op randje 16 bij Remon. Remon blijft goed kijken en haalt verwoestend uit in de verre hoek, 1-1. Goede goal en nog een kwartier te gaan voor een winnende treffer. 
  We blijven zoeken en er volgt voor de Marlese captain een 2e gele kaart. 11 tegen 10 biedt nog meer perspectief. De scheidsrechter denkt ineens de show te moeten stelen en na een ongelukkige botsing krijgt ook Martijn direct rood. Voordeel weer weg. Het is nog even oppassen als een verdwaalde spits uit Marle ineens de weg naar ons doel vindt, maar Sju is alert en pareert. We zetten nog 1x aan voor een slotoffensief, maar de beloofde extra tijd bleek een luchtkasteel en luchtkastelen bestaan niet. 
  1-1 als eindresultaat en Marle is er dolgelukkig mee. Gefeliciteerd. 
  Wij balen ontzettend want wilden met het zware programma wat er aan komt graag 3 punten binnen harken. Helaas!

  Na de wedstrijd horen we het nieuws dat er een tragisch ongeval is gebeurd met een speler van competitiegenoot DKB. Voetbal is ineens niet meer zo belangrijk en al snel zoeken we ‘het’ weer in onze vriendschap. We sluiten de dag af bij pizzeria Bacco en maken er ondanks wat teleurstellingen een mooie avond van.

  Donderdag spelen we een oefenpot op Zandeinde tegen Sportlust Vroomshoop. 20.00 uur wordt er afgetrapt. Graag tot dan!