• Lemele 1 gaat onderuit tegen Wijthmen

  8-12-2018 Lemele - Wijthem 3-4

  Na 3 overwinningen op rij is de stemming opperbest in Lemele. Voorafgaand aan deze wedstrijd staan we op een 4e plaats en een nieuwe overwinning zou een nog riantere plaats op de ranglijst opleveren. 

  Afgelopen donderdag werd onze training ruw verstoord door Sinterklaas en zwarte piet. Nadat Sint zijn voetbalkunsten had getoond sprak hij zijn vertrouwen uit in een goed resultaat voor vandaag.

  Pupil van de week Sara Bloten deed er nog een schepje bovenop door de bal feilloos binnen te peunen dus we gingen er eens lekker voor zitten met zn allen. 

  Wijthem-trainer Matuankotta heeft zijn ploeg onder zijn bewind verzorgd laten voetballen en er is een duidelijk plan van drukzetten terug te zien. Ook vandaag was dat het geval. Met de wind vol van voren was het spelen van een lange pass of crosspass erg lastig dus we moesten er met kort spel uit zien te komen. In de eerste helft lukte dit heel aardig, maar merkten dat het wel enorm veel kracht kost als je steeds maar weer die meters moet maken om vrij te komen en goed gevarieerd spel praktisch haast niet haalbaar is. 
  Wijthem probeerde ook voetballend onder onze druk uit te komen. Ook wij hebben een duidelijk plan, waar Wijthem zich aanvankelijk geen raad mee wist. Diverse keren onderschepten wij de bal en konden wij een aanval opzetten. Dit leidde tot enkele goede kansen, maar het net vinden we nog niet. Wijthem probeert het een aantal keer met schoten vanuit de 2e lijn, maar echt gevaarlijk worden ze niet. Het spel golft wat op en neer en dan is het in de 36e minuut ineens raak. Het is Robin Schoenmaker die de powerknop van zijn doelpuntenmachine heeft gevonden en tekent voor 1-0!
  We drukken door en Wijthem weet het even niet meer. Lemele bepaalt wat er gebeurt en dat is wat we graag willen. 
  Dan ineens is er een lange bal die wordt getild door de wind en achterin timen we behoorlijk mis. Een middenvelder van Wijthem is slim doorgelopen en werkt de bal tegen de onderkant van de lat. De bal stuit net voor of net achter de lijn... Na het gelukje in een zelfde situatie van vorige week hebben we besloten nog geen VAR aan te schaffen en dat kost ons nu de kop. De scheidsrechter ziet een doelpunt en Wijthem juicht, 1-1. Zo vlak voor rust is dat niet helemaal waar we op hoopten. 

  Tijdens de thee zien we al veel vermoeide gezichten. Desondanks voelen we dat we toch een soort van controle hebben over de wedstrijd, maar met een 1-1 stand kan het nog alle kanten op. Met de wind in onze rug zal het goed moeten komen. Thomas komt in de ploeg voor de geblesseerde Bart en moet ons extra stootkracht geven.

  Wijthem komt duidelijk frisser uit de kleedkamer en zet ons onder druk. We hebben ineens moeite om de vrije man te vinden en spelen al snel de lange bal. Getild door de wind vliegen deze ballen vooral buiten het veld en komen we totaal niet aan het spel toe zoals we af hadden gesproken. Wijthem scoort al snel de 1-2 en dat is op dat moment terecht. Ze spelen georganiseerd en profiteren optimaal van ons geklungel door de bal wel steeds naar de juiste kleur te spelen. Met nog ruim 30 minuten op de klok hebben we meer dan genoeg tijd om te scoren dus laten we rustig blijven en vertrouwen op ons spel. Wij hebben meer de bal, maar vinden niet de rust om goede oplossingen te zoeken. Het niveau daalt aanzienlijk en Wijthem wordt in het zadel geholpen. In de 79e minuut is er een goede counter van de uitploeg en is het 1-3. Over en uit? Opgeven willen we ook niet dus blijven we aanvallen, maar het lukt simpelweg niet. Als in de 83e minuut ook de 1-4 valt lijkt het helemaal gedaan. Schottert en Mooibroek zijn inmiddels in de ploeg gekomen en we hopen dat er toch nog iets kan veranderen. Er lijkt ineens iets van ons af te vallen en de rust keert terug in ons team. We vinden elkaar makkelijker en opeens zijn er uitgespeelde kansen. Een beetje laat, maar langs de kant zijn we blij dat we het toch nog kunnen. Dan is er in de 87e minuut een goede voorzet van Remon die vol op de linker van Joel beland en het staat zomaar 2-4. We hebben haast, gaan door met voetballen, er is volop beweging. Remon brengt de bal bij Gerben die de bal via de lat bij Thomas krijgt...3-4! 
  Wat een spektakel. Met nog enkele minuten blessuretijd is er vanalles mogelijk. We dringen aan en in de 93e minuut is het Remon die vanuit een vrijwel onmogelijke hoek uithaalt, maar met zijn briljante trap weet je het nooit. De bal vliegt richting vijandelijk doel, maar de onderkant van de lat biedt uitkomst voor Wijthem. Oei oei oei wat een spanning. We blijven het proberen, maar het lukt helaas niet meer.
  Een groot compliment voor Wijthem die veel en veel sterker de kleedkamer uitkwamen dan wij en ons eventjes met de neus op de feiten drukten. Daarentegen is het wel heel erg knap hoe wij ons in de laatste 10 minuten herpakten en nog zo dichtbij de gelijkmaker kwamen. Dat geeft redenen voor ons om in de spiegel te blijven kijken, maar ook vertrouwen voor de toekomst. 
  Punten hopen we volgende week weer bij te kunnen schrijven. We spelen dan een uitwedstrijd tegen het hooggeklasseerde vv Kampen. Een goede ploeg, waartegen we 90 minuten lang geconcentreerd zullen moeten blijven om een goed resultaat te behalen. Een mooie uitdaging! 

  Graag tot volgende week!