• Wedstrijdverslag Lemele 1 - Daarle 1 (3-0)

  2-2-2019 Lemele - Daarle 3-0

  Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Daarle op het programma. Eerder dit seizoen werd er in een matige wedstrijd met 0-3 gewonnen van de hekkensluiter. Of zo’n resultaat er voor vandaag weer in zat was nog maar de vraag. Met de vandaag afwezigen Steven, Hans, Thomas en Jordin was er een behoorlijk stuk aan ervaring ingeleverd en ook de weergoden zouden zomaar eens roet in het eten kunnen gooien.

  Deze week versterkte de Lemeler selectie zich met Harry, onze nieuwe verzorger. Dat debutanten altijd 2 rondjes in moeten doen zal Harry ook na vandaag weten. Welkom bij de club!

  Ook pupil van de week Bodi Besten verheugde zich op deze wedstrijd. Dolgraag wilde hij zijn door Thomas en Yoran aangeleerde kunsten laten zien op veld 1. Gelukkig voor Bodi en voor ons gaf scheidsrechtster Wissink het sein dat we ondanks de sneeuwval gewoon konden spelen.
  Na het eerste fluitsignaal liet Bodi zien het op zijn heupen te hebben en besloot optimaal te genieten van zijn moment. Met vlekkeloze schijnbewegingen passeerde hij de Daarler defensie en uiteindelijk moest ook de keeper er na een driedubbele schaar aan geloven en lag de bal keurig in het mandje. Werelgoal Bodi!

  Dan de wedstrijd. Die was het eerste half uur niet om aan te gluren. Veel balverlies en slordigheden aan beide kanten en het was wel erg tammetjes allemaal. Gezegd moet worden dat Lemele wel een overwicht had, maar echt gevaar stichten deden we niet. Gelukkig is de bal ook in de sneeuw rond en kan het zomaar ineens veranderen. Het is Remon die met een snoeiharde vrije trap de keeper verrast en er 1-0 van maakt. Ineens lijkt Lemele bevrijd en we gaan elkaar makkelijker vinden. Ook in het verdedigen worden de duimschroeven wat aangedraaid en Daarle komt er niet meer aan te pas. De witte bal wordt vervangen door een oranje want de toenemende sneeuwval zorgt voor minder zicht. In de 42e minuut volgt wat we verdienen. Een mooie aanval op rechts met een sterk doorzettende Michel Pouw wordt uiteindelijk zeer fraai afgerond door Joel Schottert en het is 2-0. 
  Al snel volgt het fluitsignaal voor de rust. Snel even opwarmen en bespreken hoe we deze voorsprong vast kunnen houden. 
  Bij aanvang van de 2e helft zien we een onveranderd beeld van het laatste kwartier uit de eerste helft. Lemele bouwt op zonder al te veel druk, maar vaak is de eindpass net niet goed genoeg. Wanneer Daarle de bal heeft is het ook wachten op een lange bal die eigenlijk vrij eenvoudig steeds kon worden onderschept door de Lemeler defensie. Na ruim een uur spelen komt Bart er in voor Gerben. Direct kan Bart met zijn snelheid voor gevaar zorgen, maar krijgt de bal net niet lekker mee. Ook Erik komt in de ploeg voor Joel. Met wat vers bloed in de ploeg hopen we de score nog wat comfortabeler te maken. Dan is er in de 80e minuut een mooie pass van achteruit op Yoran die uitstekend weggelopen is en er vakkundig 3-0 van maakt. De handen gaan op elkaar en de klus is geklaard. Martijn komt Yoran nog vervangen en de wedstrijd wordt zakelijk uitgespeeld. Na 92 minuten kou lijden vindt ook de uitstekende scheidsrechtster Wissink het mooi geweest. Daarle was niet bij machte om ons pijn te doen en was voor ons vandaag de ideale tegenstander. Een groot compliment voor de mannen die er vandaag stonden. Het is mooi en goed om te zien dat we als team steeds beter in staat zijn om tegenvallers op te vangen. Super!

  Volgende week spelen we tegen buurman MVV uit Marle die vandaag knap een punt wisten te bemachtigen in de uitwedstrijd bij Bruchterveld. We zijn gewaarschuwd, maar zijn klaar voor een mooie strijd! We hopen ook voor onze trouwe aanhang op een zonnetje...

  Graag tot dan!