• Na een sensationeel voetbalvrij carnavalsweekend mochten we vandaag weer de wei in. Daarlerveen, de hekkensluiter van het vorige seizoen ‘kocht’ afgelopen zomer groots in en na een stroeve competitiestart is de weg omhoog serieus ingeslagen. De woorden ‘titelkandidaat’ en ‘kampioenschap’ worden steeds nadrukkelijker in verband gebracht met onze tegenstander en daar verstoppen zij zich ook niet meer voor. Natuurlijk waren wij ook onder de indruk van het spel van onze tegenstander in de verloren thuiswedstrijd (1-2) op Zandeinde. En ja, logisch dat zij ook druk zijn met uitslagen checken van concurrenten. En dat is precies wat wij niet willen doen. We hebben alleen controle over wat we zelf kunnen en willen doen dus houden daar graag de focus. In de voorbereiding naar zo’n wedstrijd denk je samen na over hoe je resultaat kan halen. Dan gaat het vaak over oefenstof, tactische plannen, mooie inspirerende teksten, CL voorbeelden, maar bovenal vertrouwen, geloof en heel veel voetbalplezier hebben met elkaar.

  Er waren flink wat personele problemen voorafgaand, maar ook dat hoeft een goed resultaat niet in de weg te staan. Iets van ‘winnaars hebben een plan, verliezers slechts excuses’.

  Op een hobbelig natuurgrasveld en met een flinke wind over het veld moest er vandaag worden worden gespeeld. De pupil van de week mocht het goede voorbeeld geven aan de thuisploeg, maar al snel bleek dat het een lastige dag zou worden om te scoren. De aanhouder wint en onder luid applaus van beide ploegen ging de bal er uiteindelijk in. Maar maak die gekke keeper van ons nou niet kwaad....

  De wedstrijd begon en de bal was veelal in handen van de thuisploeg. Voor ons prima zolang de bal heel ver bij ons doel vandaan is. Dat was wat er aan de hand was en de eerste echte grote kans was voor ons. De keeper oogde wat onzeker bij het verwerken van de bal dus we besloten het later nog een aantal keer te proberen met de wind stevig in onze rug. De thuisploeg had met een stevige tegenwind, duidelijk moeite om het spel te maken. Hoge ballen kwamen met dezelfde gang weer terug en over de grond lukte het ook niet erg. Lemele is taaier dan taai. Ben je er 1 voorbij, jammer, er staan er nog 2 op je te wachten. Om moedeloos van te worden en dat is wat we graag zien. Onze leider Frank moest het even bekopen met een duwtje van een omhooggevallen vedette die verder weinig creativiteit liet zien. Concentratieverlies levert vaak kansen op voor ons en dat was ook vandaag het geval. Bij beide ploegen was er veel passie en strijd te zien en dat maakte het tot een zeer vermakelijke pot.
  Met een brilstand gingen we aan de thee en ja... we genoten dit keer van de provocerende woorden van onze tegenstander in de rust.

  De 2e helft zou nog een hele pittige worden. Met de wind tegen is het moeilijk om je onder de druk uit te voetballen en het strijdplan van de tegenstander voor de 2e helft konden we dus wel verzinnen. Tijd om een beetje power te brengen. De uitstekend opererende A-junior Jelmer werd vervangen voor Thomas van Leusen.
  Direct liet Thomas zien waar hij voor kwam en Daarlerveen moest aan de bak.
  Natuurlijk lag het initiatief aan de bal meer bij onze tegenstander maar ze kwamen niet tot uitgespeelde kansen. We hadden er op de juiste momenten gewoon uitstekende druk op de bal met vaak balverlies voor hen tot gevolg. Zelf kwamen we weinig aan aanvallen toe, maar met Bakkie in de ploeg is het voor elke tegenstander uitkijken. Dan slaat ineens het noodlot toe voor Remon. Het schiet in zn rug en Remon staat geparkeerd. Lopen gaat niet meer, laat staan voetballen. Zonde, want wat was hij goed vandaag. Mooi om te zien dat een speler van Daarlerveen hem zeer respectvol naar de zijlijn begeleidde. Het kan nog!
  Captain Boer hoopte vanwege ziekte niet aan de bak te hoeven vandaag, maar een knikje was genoeg. Niemand hoeft Steven te vertellen wat er gevraagd wordt op zulke momenten in dit soort wedstrijden. 5 minuten later haalt hij een bal van de lijn en bewijst zijn waarde.
  We beperken ons in de laatste 20 minuten vooral tot verdedigen en hopen stiekem op een uitval. Erik komt in de ploeg voor de moegestreden en met modder besmeurde Hans.
  Inmiddels heeft Daarlerveen het plan opgevat om het te proberen met schoten vanuit de 2e lijn. Ze komen een aantal keer dichtbij maar goed...
  Maak die keeper niet boos, want dan pakt ie ALLES.
  Zelf komen we nog 1x dichtbij het vijandelijk doel maar het schot vliegt voorlangs. Het blijft bij 0-0 vandaag en eerlijk is eerlijk, dat voelt voor ons als winst en voor de thuisploeg als heel duur puntenverlies in de race om het kampioenschap. Dat Daarlerveen hier voor in aanmerking blijft komen moge duidelijk zijn. Wat een snelheid, mooie techniek en tactisch vernuft zit er in de ploeg.
  En wij... wij zijn trots. Trots op de eenheid die we uitstralen, de discipline die we hadden in de uitvoering van onze plannen en de passie waar we de duels mee ingingen. Of je gaat winnen weet je nooit, maar of je een wedstrijd niet verliest heb je zelf voor een heel groot deel in de hand.
  Volgende week spelen we om 14.30 uur op Zandeinde tegen Dieze West. Inmiddels zijn zij afgehaakt om het kampioenschap, maar nog altijd is het een technisch zeer vaardige ploeg, waar we opnieuw alles tegen zullen moeten geven om een goed resultaat te halen. We hebben er nu al zin in.

  Graag tot dan!