• Volle buit voor SC Lemele in enerverende wedstrijd!

  Op een ijzige zaterdag reisde Lemele af naar Zalk. Na twee herfstachtige wedstrijden op drassige velden in Marle en Windesheim, kon er eindelijk weer op kunstgras gespeeld worden. SV Zalk staat op plaats acht, Lemele op plek twee. Wel heeft het team van Geert Tichelaar nog één wedstrijd tegoed. Drie punten in Zalk helpen in ieder geval naar de jacht om de koppositie.

  Om 14:30 uur floot de jonge arbiter voor het begin van de wedstrijd. Lemele nam het initiatief, maar Zalk zette redelijk hoog druk. Toch wist de jonge ploeg zich daar vaak goed doorheen te voetballen. In de zevende minuut was het al raak. Het was een vlotte actie van Yoran Bakhuis aan de rechterkant, waarin hij de achterlijn haalde en de bal strak voorzette. Vervolgens was Yur Hekman, zoals een echte spits betaamt, er als de kippen bij om de bal binnen te schuiven: 0-1!

  Waar Lemele in de vorige twee wedstrijden moest opboksen tegen teams die zich erg lieten inzakken, durfde Zalk hoger druk te zetten. Toch werd het geen enkele keer echt gevaarlijk voor het doel van Ruan Weelink. Ook Lemele kon moeilijk tot kansen komen, maar legde wel veel energie in de wedstrijd. Hierdoor had de ploeg de wedstrijd onder controle. In de 27e minuut was de 0-2 dichtbij, maar een kopbal scheerde langs de paal. Vlak voor rust was het Yoran die nog dichterbij de 0-2 was. Helaas belandde zijn inzet óp de paal. De voorsprong bleef dus minimaal. 

  Toen Lemele vlak voor rust een corner kreeg, leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Maar de bal werd weggewerkt en kwam voor de voeten van de vlugge rechtsbuiten van Zalk. Na een uitstekende actie waarin hij het halve veld overstak, kreeg hij de bal bij de ervaren aanvoerder die vanaf 20 meter knap raak schoot. Eén uitval, één goal. Je kunt niet zeggen dat de thuisploeg aan efficiëntie hoeft te werken. Direct na de aftrap klonk het rustsignaal en gingen beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers in.

  Vlak na rust beleefde het hele sportpark een déjà vu. Lemele kreeg een corner, de bal werd weggewerkt en belandde wederom voor de voeten van een rappe buitenspeler. Dit keer had de speler van Zalk geen hulp nodig van de aanvoerder en schoot hij zelf knap raak. Twee corners voor Lemele, waarbij de bal binnen 15 seconden in het andere doel lag… 2-1 en SC Lemele moest in de achtervolging.

  De jonge ploeg zette een tandje bij en dat resulteerde meteen in een grote kans voor Yur. De keeper wist deze kans net op tijd te pareren. In de 55e moment beleefden alle Lemelenaren wéér een déjà vu. Nadat een aanvaller van Zalk op Ruan stuit, raakt hij met z’n schoen vol het gezicht van de sluitpost. Misseboel, dat zag iedereen direct. Meteen gingen de gedachten weer terug naar de thuiswedstrijd tegen Marle vorig jaar, waarin Ruan na een harde klap maandenlang moest herstellen.

  Jelmer Kleinjan werd van de bank gestuurd en mocht zich gaan opmaken om de keepershandschoenen aan te trekken. Gelukkig leek de situatie minder ernstig dan vorig jaar, maar doorspelen met een grote verwonding aan het gezicht was geen mogelijkheid. Er was maar één optie: Oompie Koerier moest op doel. Keepersshirt aan, schietgebedje en dit keer geen goals máken, maar tegenhouden.

  Nadat het spel een kleine tien minuten had stilgelegen, begonnen de resterende 35 minuten. En wat heel Lemele wenste, gebeurde. Binnen enkele minuten lag de gelijkmaker namelijk al in het net. Het was Yoran die razendsnel de 2-2 binnenschoot. Lemele behield het initiatief, maar Zalk werd wel gevaarlijker. Iedere vrije trap, corner of andere situatie dichtbij het doel is dan opeens gevaarlijk.

  Maar Jelmer was deze middag niet te passeren. Na een knappe redding met z’n voeten hield hij Lemele in de wedstrijd. Niet veel later werd het nog mooier voor de blauwwitten. Tim Schotman schoot de 2-3 tegen de touwen. Heel het team, de staf en de meegereisde supporters waren door het dolle heen. Maar met één doelpunt verschil én een veldspeler in het doel, blijft het ongekend spannend. Zalk kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar ook deze wist Jelmer te pakken. Alsof hij nog nooit wat anders had gedaan.

  Toen Tim ‘Bellingham’ in de slotminuut van de wedstrijd ook nog de 2-4 tegen de touwen schoot, was het over en uit. Wederom een overwinning voor de Lemelenaren. Een zwaar bevochten overwinning in een enerverende wedstrijd. Die voelen altijd het lekkerst!

   

  Aankomende zaterdag op 2 december speelt SC Lemele een thuiswedstrijd tegen Wijthmen 1. De wedstrijd begin om 14:45 uur op Sportpark ’t Zandeinde.