• 28-10-2018: Dieze West - Lemele 0-2

  28-10-2018: Dieze West - Lemele 0-2

  Na de thuisnederlaag vorige week tegen Daarlerveen kregen we vandaag een nieuwe kans op 3 punten. Geen gemakkelijke opgave want we gaan op bezoek bij titelkandidaat Dieze West. Het makkelijk scorende Dieze gebruikte tot vandaag hun thuishaven om in hoog tempo hun technische hoogstandjes te etaleren met een grote uitslag en 3 punten als beloning voor zichzelf. Vooralsnog wist hier geen 1 ploeg punten te verzamelen.

  Aangekomen op het sportpark hangt een sfeer die weinig overeenkomt met die in Lemele. Met 1 oogopslag zie je meer verschillende mensen met verschillende achtergronden en culturen bij elkaar dan wat alles bij elkaar opgeteld ooit op Lemels grondgebied is geweest. Dat kan best even imponerend zijn en een vooroordeel is gauw verkregen.

  We worden hartelijk ontvangen door de leidster en trainer Tom Ijzerman die trots vertellen over hun club. Mensen die keihard werken om een vereniging te zijn en inderdaad wekelijks op moeten boksen tegen deze vooroordelen terwijl ze het liefst alleen maar bezig willen zijn met het spelletje voetbal. En voetballen kunnen ze...

  En daar is de eerste overeenkomst met ons Lemele. Ook wij laten wekelijks zien de verschillende facetten van het spel steeds beter te beheersen en zien deze wedstrijd dus ook als een mooie kans om dat te bewijzen. Geen tijd en ruimte voor angst.

  We maken een plan waar we de linies kort houden zodat we elkaar ten allen tijde kunnen blijven helpen, zowel bij balbezit tegenstander als wanneer wij zelf de bal hebben. Samen is niet alleen en sta je altijd sterker.

  Dieze neemt vanaf het begin het initiatief en al snel zien we vlagen van het frivole aanvalsspel van de thuisploeg. Dit gebeurt echter ver van ons doel en daar schrikken wij niet van. Op de momenten waar wij kiezen voor druk op de bal winnen wij veel duels en ons zelfvertrouwen groeit bij elk gewonnen duel. Er is bij ons voorin veel beweging en er wordt razendsnel bijgesloten. Zo zijn ondanks het optische veldoverwicht voor Dieze wij absoluut de gevaarlijkste ploeg. Met name de uitblinkende Martijn is een absolute plaag voor zowel de aanvallers als de verdediging van Dieze. Met zijn vele balveroveringen en gevaarlijke rushes is het genieten en zien we de rest van het team zich optrekken. Dieze is aan het handwerken geslagen, maar komen niet tot doelpogingen. De ruimtes zijn klein en we vechten voor elke meter. We schuiven steeds verder vooruit en ook daar worden we langzaam de baas. In de 26e minuut juicht het grootste gedeelte van de aanwezige mensen in Dieze. Meestal geen goed teken maar nu wel. Het is Remon die met een geweldige lob Lemele op 0-1 zet en de Lemele supporters die in grote getale aanwezig waren worden gek. Wat een goal!
  We halen veel vertrouwen uit de voorsprong en er komt een hoop energie vrij. Slecht nieuws voor Dieze die vanalles probeert om gevaarlijk te worden. Dit lukt maar zelden en met scherpe counters en een aantal geweldige combinaties zijn wij de gevaarlijkste ploeg. De laatste minuten zijn zwaar, maar worden overleefd. We gaan met een voorsprong aan de thee.

  Met nog minimaal 45 minuten te spelen is een 0-1 voorsprong een erg kleine marge tegen deze ploeg, maar we staan er beter voor dan vooraf. Zo simpel is het. Op het veld gebeurt waar we op hoopten en het team doet het fantastisch. Bij de les blijven, niet laten provoceren en alle energie die over is gebruiken.

  Het spelbeeld is aanvankelijk niet veel anders dan in de 1e helft. Dieze heeft veelal de bal en toegegeven, het is soms genieten van de aannames, mooie acties en geweldige passes. Ze gaan echter maar zelden in de richting van ons doel en ook nu winnen wij steeds de cruciale duels. De moedeloosheid en frustraties slaan toe en er ontstaat voor ons steeds meer ruimte om er snel en gevaarlijk uit te komen. Tot 3x toe komen we 1 op 1 met de keeper om de 0-2 op het scorebord te zetten, maar steeds falen we in de afronding. Niet te lang treuren want er zullen nieuwe momenten blijven komen.
  Met nog 10 minuten te spelen volgt zo’n moment. Er wordt een hoge bal naar voren gespeeld en de enig overgebleven verdediger van Dieze slaat de bal uit de lucht. Met 2 Lemelse aanvallers die vrij door konden lopen op de keeper is het wachten op een rode prent. De scheidsrechter beslist anders en met een gele kaart komt Dieze erg goed weg. De tijd tikt weg en de vechtlust neemt bij Lemele zo mogelijk toe. Ook wij komen erg goed weg als Jordin zich niet zachtzinnig vergist tussen de bal en het been van de tegenstander. Een opstootje volgt. We laten zien lessen te hebben getrokken van vorige week en wachten af wat er gebeurt. Een gele kaart volgt en bij Dieze is het laatste beetje hoop verdwenen. Gerben is er inmiddels met een forse enkelblessure afgegaan. We zullen afwachten wat de schade is en hopen uiteraard dat het meevalt voor onze hardwerkende ‘Ziggo’. Thomas en de jarige Joel zijn in de ploeg gekomen en ook zij laten zien te weten wat er moet gebeuren. In de 88e minuut is het tijd voor een mokerslag. Remon wordt de diepte ingestuurd, zet de keeper op het verkeerde been, en schuift de 0-2 binnen. Lemele ontploft en Remon voelt zich eventjes als Kluivert in Wenen.
  Youngster Erik wordt nog gebracht en moet helpen de 3 punten over de streep te trekken. Als de 10 minuten blessuretijd verstreken zijn gaan de handen de lucht in. Wat een heerlijke overwinning!

  We zijn ontzettend trots op deze geweldige TEAMprestatie. Iedereen wist wat er vandaag moest gebeuren en we profiteerden optimaal van de zwakke punten van Dieze. Uiteraard geeft dit heel veel vertrouwen voor volgende wedstrijden.

  Als alle emoties gezakt zijn worden na de wedstrijd elkaars handen geschud en zijn we al die verschillende culturen totaal vergeten. Ineens zijn ook wij in staat tot ingewikkelde begroetingen en handshakes. Dat is precies wat voetballen zo mooi maakt. Wie of wat je bent of waar je vandaan komt maakt geen bal uit. Het is 11 tegen 11 en degene die het vaakste scoort wint. Meer niet.

  Het is jammer om te horen dat clubs als Dieze nog wekelijks moeten dealen met mensen langs de lijn die de zaterdagmiddag gebruiken om hun frustraties te uiten en met pijnlijke racistische opmerkingen komen.

  Wij nemen de complimenten over de over het algemeen sportieve wedstrijd dan ook graag en trots in ontvangst.

  Volgende week staat er wederom een zware pot op het programma. Koploper HTC komt naar Zandeinde. Een wedstrijd om naar uit te kijken. We zien jullie graag allemaal om 14.30 uur terug langs de lijn.

  Tot dan!