• SC Rijssen – SC Lemele 2-1
  Na de overwinning van vorige week tegen SVV wilden we nu graag een uitzege pakken. Sportclub Rijssen moest daar het slachtoffer van worden. Met de intentie om verzorgd voetbal te spelen en van daaruit kansen te creëeren begonnen we de wedstrijd. Al snel bleek dat dit enige risico’s met zich mee zou brengen want we speelden nou niet bepaald op een groen biljartlaken. Onze tegenstander had dit al wat langer door en koos daarom vanaf de aftrap al voor de lange bal. Alle ingrediënten voor een middagje pompen waarbij de lokale nek-fysio’s zich al in hun handen zaten te wrijven.
  Toch wilden we graag blijven voetballen en het was goed om te zien dat wij hier het meeste gevaar mee wisten te stichten. In de 14e minuut werd dit beloond. Michiel Grefelman zette Bart Marsman aan het werk die met een heerlijk afgemeten voorzet de bal bij de goed meegelopen Yoran Bakhuis bracht, 1-0!
  Dit is zoals we het graag willen zien. Initiatief aan de bal, een versnelling in de pass naar voren en hangen!
  Het bleek na de eerste treffer lastig om dit vast te houden. Sc Rijssen gooide er fysiek een paar schepjes bovenop waarbij er een enkeling van ons onder het gras werd geschopt. Mogelijk een oorzaak van het slechte veld. Om aantrekkelijker aanvallend voetbal mogelijk te maken moet een scheidsrechter er in dit geval veel meer bovenop zitten en aanvallers meer beschermen. Feit was helaas wel dat ze hiermee ons uit het spel haalden. Er waren teveel slordigheidjes waar Rijssen van kon profiteren. Met name de nummer 10 en de rechtsbuiten waren hierbij de gevaarlijke mannen vandaag. We gingen zelf hierbij teveel mee in het spel van onze tegenstander en verloren het initiatief. In de 32e minuut viel dan ook de terechte gelijkmaker, 1-1. Er kwam direct nog een grote mogelijkheid voor de thuisploeg maar we hielden stand. In de laatste minuten van de eerste helft waren wij weer de bovenliggende partij. De keeper bleek grote moeite te hebben met de kanonskogels van Remon Kleinlugtenbeld zodat we 3x de mogelijkheid kregen om te scoren van dichtbij. Helaas lukte dit niet en bleef het bij deze stand tot de rust.
  Voor de 2e helft werd een strijdplan B en C gemaakt. Aanvankelijk pakten we het initiatief weer snel terug en er volgden enkele goede kansen. Rijssen bleef pompen, maar kwamen daarbij niet in de buurt van onze keeper Ruan. Wij waren dan ook de ploeg die het gevaarlijkst waren en raakten paal en lat. Toch was het de thuisploeg die na een mooie snelle tegenaanval scoorde en er 2-1 van maakte. Met nog 20 minuten spelen was het even hinken op 2 gedachten. We wilden blijven voetballen, maar om nog sneller en vaker voor het vijandelijk doel te komen is een gerichte lange bal de beste optie. Tijd voor plan C. Joel Schottert en Martijn de Lange waren in de ploeg gekomen en B-junior Jelmer Kleinjan maakte zijn officiële competitiedebuut. Met 4 man voorop en een doorgeschoven Steven Warmelink gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Jordin Holsappel en Martijn de Lange maakten elke tegenstoot onschadelijk. We kwamen erg dichtbij waarbij wederom wel paal en lat geraakt werden, maar niet die witte touwen waar we de bal graag tegenaan willen zien.
  De scheidsrechter vond het niet nodig om blessuretijd erbij te trekken en floot bij een 2-1 stand af. Wat een teleurstelling. We hadden de wedstrijd veel eerder kunnen en moeten beslissen. Sc Rijssen deed wat ze moesten doen en krijgen de 3 punten, waarvoor de complimenten.
  Beetje bij beetje worden we beter en komt er meer lijn in het spel van Lemele. Toch zullen wij de koppen bij elkaar moeten steken hoe we er voor kunnen zorgen dat we niet het initiatief kwijt raken zoals in de eerste helft gebeurde.
  Het was de week van de scheidsrechter. Langs deze weg dan een compliment voor de jonge scheidsrechter die zich niet liet beïnvloeden en zijn eigen wedstrijd bleef fluiten. Het was daarbij vaak niet in ons voordeel, maar wel iets waar wij van kunnen leren.
  Volgende week mogen we opnieuw naar Rijssen. Rijssen Vooruit is daarbij de tegenstander. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt. Een nieuwe kans op 3 punten!