• SC Rijssen snoept Lemele in slotfase twee punten af! (2-2)

  Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen SC Rijssen op het programma. De meningen over voetballen op de dag van de bevrijding zijn verdeeld, maar laten we met z’n allen heel blij zijn dat we in Nederland überhaupt in vrijheid kunnen voetballen.
  De gejatte quote van Rinus Michels ‘voetbal is oorlog’ is in de huidige tijd en vooral op deze dag nogal discutabel, maar laten we het in de goede context gebruiken en vooral als waarheid zien. Na de 2-1 nederlaag in Rijssen hadden we wat goed te maken. In de fysieke strijd zouden we het waarschijnlijk af moeten leggen tegen de gastploeg dus zaak om ze voetballend om ver te blazen. Met een duidelijk strijdplan gingen beiden ploegen elkaar te lijf.
  Vooraf begonnen we met een minuut stilte vanwege het overlijden van een Rijssens erelid.

  Pupil van de week Julian Solen verzorgde in het zonovergoten Lemele de aftrap en wist met een bekeken schot de Rijssense doelman te passeren. Goed gedaan Julian!

  Lemele nam al vroeg het initiatief aan de bal en Rijssen trok hun manschappen ver terug loerend op een scherpe counter. Zelf hebben we dit spelletje ook regelmatig gehanteerd dus we weten inmiddels hoe we dit kunnen bestrijden. Het was mooi om te zien dat we steeds weer geduldig op zoek gingen naar ruimte onze middenvelders te bereiken en van daaruit verder te voetballen. Echt heel veel verder kwamen we daarmee ook niet want Rijssen zat er kort op in het middenveld. Wel vonden we via snelle kantwissels regelmatig onze opkomende backs. Via hen wisten we wel enkele keren gevaarlijk te worden, maar de echte scherpte voor een goede eindpass of afronding ontbrak te vaak. Rijssen stelde er voetballend weinig tegenover. Onder de druk van ons werd al snel de lange bal gehanteerd. Wanneer deze bal bij de boomlange en erg goede spits terecht kwam konden ze vervolgens via een doorkopbal of steekpass gevaarlijk worden. Vooraf bespraken we hoe we hier mee om wilden gaan en dit deden we naar behoren. Ruan was alert op de momenten dat het nodig was.
  Op het moment dat we allemaal dachten dat we met een brilstand de rust in zouden gaan was het ineens Yoran die de bal leep over de keeper wist te krijgen na een mooie bal van Remon, 1-0! Een mooie opsteker. We wilden doorgaan en 1 minuut later stond Yoran wederom oog in oog met de keeper, maar nu miste zijn inzet precisie. Met de kleinst mogelijke voorsprong aan de thee. We waren tevreden over het spel, maar wisten dat we het moeilijk zouden krijgen als niet heel snel het tempo op zouden voeren. We hadden de tegenstander op de knieën, maar de nekslag moest nog gegeven worden...

  En dat was precies wat er niet lukte in de 2e helft. Voetballend was het nog steeds wel aardig om te zien, maar het tempo lag te laag om Rijssen echt pijn te kunnen doen. De fysiek sterkere ploeg bleef zo in de wedstrijd en won meer belangrijke duels. Het kost dan erg veel energie om steeds weer vrij te lopen of scherp te zijn in een verdedigend omschakelmoment. Juist daar ligt de kracht van onze tegenstander..
  In de 59e minuut valt vanuit het niets de 1-1 en kunnen we opnieuw beginnen. Michel Pouw komt in de ploeg en we voeren het tempo op, dringen aan en 7 minuten later is het Remon die doorbreekt op rechts. De bal komt hard voor en een verdediger werkt de bal snoeihard in eigen doel, 2-1! We willen graag doorpakken, maar de grootste krachten zijn mede door de warmte weggevloeid. Joel en Jetze komen in de ploeg, werken zich het schompes, maar het goede voetballen is wel een beetje gebeurd. In de 86e gebeurt waar we stiekem toch wel bang voor waren. Even een moment van onoplettendheid en Maxim van Straaten tekent voor zijn 2e van de middag, 2-2. We gaan nog op zoek naar de winnende treffer, maar vinden hem niet. Zo eindigt deze wedstrijd in een gelijkspel en dat voelt een klein beetje als een nederlaag. Dat zegt heel veel over de stappen die we als team gemaakt hebben dit seizoen.

  Volgende week, 12 mei, spelen we thuis tegen DKB. Het is dan precies 3 jaar geleden dat Lemele voor het laatst kampioen werd en ja, dat was tegen DKB. Aardig detail is dat de toenmalige trainer van Lemele nu trainer is van DKB. Na de wedstrijd zal er een heuse persconferentie worden georganiseerd in de kantine. Blijf dus vooral even hangen om een hapje en een drankje te doen in de kantine.

  We zien jullie graag allemaal volgende week weer terug, tot dan!