• S.C. Lemele 1 wint met 2-1 van Wilsum 1

  Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen en dus 9 punten te verdienen. Met wat rekenwerk en ongelooflijk veel geluk is er nog een minimale kans op plek 4. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en willen het seizoen samen mooi afsluiten.
  De eerste opponent is Wilsum. Een fysiek sterke ploeg die trainer Hanekamp heel aardig aan het voetballen heeft gekregen. Daarentegen zijn ze net als wij te wisselvallig in het halen van resultaat. Een mooie krachtmeting voor dit moment dus.

  Isa Kuiper mocht als pupil van de week de aftrap nemen. Na een glorieuze dribbel besloot ze de keeper eerst flink aan het werk te zetten en hem een meter of 10 te laten rennen zodat hij vermoeid aan haar 2e inzet moest beginnen. Dit was hem te machtig en onder groot applaus schoot Isa de bal alsnog binnen. Het plezier wat zij uitstraalde zou voor alles en iedereen die op of langs het veld staat een groot voorbeeld moeten zijn.

  De wedstrijd zelf was gelukkig ook leuk om naar te kijken. Lemele nam het initiatief aan de bal en we waren blij om te zien dat het uitstekende positiespel van de trainingen nu ook bij vlagen zichtbaar werd in de wedstrijd. Vaak waren we nog te slordig in de eindpass waardoor er weinig echt grote kansen werden gecreëerd. Wilsum profiteerde enkele keren bijna van onze slordigheden, maar we wisten telkens net op tijd verdedigend te corrigeren. Toch was het bij corners of vrije trappen wel goed opletten met een paar uitstekende koppers, maar grote problemen kwamen er niet. Het spel golfde op en neer waarbij Lemele steeds meer aandrong. Met corners en wat schoten vanaf de 16 kwamen we dichtbij, maar de keeper hield zijn doel schoon. Rusten met een brilstand op het bord. Op bepaalde momenten wat meer rust bewaren voor een goede pass en toch nog wat meer druk op de bal moest een goed resultaat mogelijk maken. In de eerste minuten na de rust was Wilsum het gevaarlijkst, maar het herstel kwam al snel. De bal ging snel rond en op de juiste momenten vonden we diepte in ons spel. Er volgen een paar goede mogelijkheden voor de openingstreffer. Het is Robin die zijn 2e poging schitterend binnen ziet vallen en de 1-0 staat! Lemele pakt door en heeft veel de bal. Wilsum verdedigt echter prima waardoor het spannend blijft. In de 75e minuut valt de op dat moment verdiende 2-0. Na een afgeslagen corner wordt Damien vrijgespeeld die de bal schitterend bij Yoran krijgt. Yoran bedenkt zich niet en lobt de bal over de keeper. Een fijne voorsprong! Wilsum gooit er een aanvaller bij en gaat va banque. De krachten vloeien langzaam weg. De kwaliteit van het spel komt het niet meer ten goede, maar de spanning vergoedt alles. In de 82e minuut komt Wilsum op 2-1 door Henk met de klompen. Het blijft spannend, Wilsum krijgt nog een goede kans op de gelijkmaker maar we houden het droog. Ook wij krijgen nog een paar geweldige kansen maar de spierkrampen staan een goede afronding en grotere voorsprong in de weg. Het blijft 2-1, we mogen 3 punten bijschrijven. Ook tot groot genoegen van vaste supporter en cameravrouw Boerkamp.

  Er zijn nog 6 punten te verdienen. De eerste 3 hopen we volgende week te winnen in ‘s Heerenbroek. We gaan dit jaar voor het eerst met de bus dus genoeg ruimte om 3 punten mee naar Lemele te nemen. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan bij onze leider Frank van Leusen.

  We zien jullie volgende week heel graag weer terug langs de lijn! Tot dan!