• S.C. Lemele komt duidelijk tekort in promotieduel

  Zaterdag 8 Juni was het de dag dat het moest gebeuren voor S.C. Lemele. Op sportpark Westbroek in Ommen  werd de beslissingswedstrijd tussen S.C. Lemele en V.V. Mariënberg gespeeld. Bij winst voor S.C. Lemele zouden de heren promoveren naar de 4e klasse en bij een nederlaag zouden we volgend jaar weer uitkomen in de 5e klasse.

  Na een heerlijke lunch om 12.00 uur (bedankt kantinecommissie!) werd er de bespreking gehouden, zodat wij iets na enen konden vertrekken naar Ommen.  Dit ging met een speciale huifkar van De Tovenaars uit Den Ham  en bestuurd door Niek Grefelman.

  Bij het betreden van het veld werden er door de supporters van beide partijen een blauw/wit en rood/zwart rookgordijn aangelegd. Om 14.30 uur werd er afgetrapt door beide partijen en de eerste tien minuten tasten de beide partijen elkaar een beetje af en gebeurde er weinig. De eerste kans was voor V.V. Mariënberg, maar Ruan Weelink redde knap. Wat er hierna gebeurde was voor S.C. Lemele een horror scenario… Binnen een kwartier werden we helemaal overklast en stonden na een half uur spelen met 3-0 achter door doelpunten van Collin Bouwhuis  en 2x door Wesley Willems. De beste kans voor Lemele was voor Yoran Bakhuis maar hij faalde oog in oog met de keeper net voor rust.

  In de tweede helft geloofde V.V. Mariënberg het wel. En S.C. Lemele kon aanvallend ook geen vuist maken. Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 4-0 door Wesley Willems die zijn derde binnenschoot. V.V. Mariënberg blijft zo 4e klasser en Lemele mag het volgend jaar opnieuw in de 5e klasse acteren.

  Al met al een zeer teleurstellende zaterdag waar wij ons als selectie veel meer van hadden voorgesteld. Helemaal als je ziet wat er vanuit S.C. Lemele aan support was. Dat heeft ons dit wel erg goed gedaan. Als je bijna het hele seizoen bovenaan hebt gestaan is dit wel erg teleurstellend maar, gezien de jonge leeftijd van de spelersgroep zit de 4e klasse er binnen afzienbare tijd zeker in.

  FC Ommen bedankt voor het prima gastheerschap!

  Na de terugreis met de bus van Teun "DE NEUZE" werd er in Lemele nog afscheid genomen van twee spelers die jarenlang in ons eerste elftal hebben gespeeld nl. Remon Kleinlugtenbeld  (gaat spelen in een lager elftal) en onze aanvoerder Robin Schoenmaker (blessure). Jongens bedankt voor al die jaren inzet!