• S.C. Lemele 3 punten rijker

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste elftal van SC Lemele de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2022/2023 op het programma, tegenstander was Voorwaarts uit de Westerhaar.

Voor Voorwaarts was dit een erg belangrijke wedstrijd want zij kwamen als koploper van de 3e periode naar Lemele. Voor de thuisploeg stond er niets meer op het spel daar de degradatie reeds een feit was, maar de 3 punten wilden we toch maar al te graag in Lemele houden.

Na een aftastend begin was het SC Lemele dat naar een kwartier spelen de score opende. Een voorzet van Damien Dijk werd door Remon Kleinlugtenbeld half volley binnengeschoten 1-0.  Binnen 1 minuut kwam Voorwaarts bijna weer langszij maar een voorzet van hun linkerspits werd door de centrumspits net naast geschoten. De wedstrijd kabbelde rustig voort veel middenveldspel en voor Lemele schoot Thijs Pouw nog een dwarrelbal op de lat en in de rebound schoot Remon Kleinlugtenbeld nog op het doel maar de keeper redde knap.

In de tweede helft was de eerste kans voor Voorwaarts maar de spits faalde oog in oog met keeper Bram Zandman. Na 2 minuten spelen in de tweede helft kwam Lemele op een 2-0 voorsprong door Yoran Bakhuis die een mooie pass van Remon Kleinlugtenbeld fraai afrondde.

In het vervolg van de tweede helft was Lemele dichter bij de 3-0 dan Voorwaarts bij de 2-1 maar Yoran Bakhuis 2 maal, Steven Warmelink een kopbal tegen de paal en Thijs Pouw met een fraai lobje net over wisten niet de 3-0 te laten aantekenen.

Na 75 minuten spelen kwam Voorwaarts toch nog weer terug in de wedstrijd door een voorzet van hun linkerkant welke door spits Niels Huizing knap werd afgerond 2-1.

Hierna ging Voorwaarts nog op zoek naar de gelijkmaker maar dit resulteerde in nog één echte kans voor Voorwaarts maar deze werd door hun spits vanaf 2 meter huizenhoog overgeschoten. Zo bleef de 2-1 eindstand op het scorebord staan, een dik verdiende overwinning. SC Lemele 3 punten rijker en voor Voorwaarts de kans op nacompetitie een stuk kleiner.

Na de wedstrijd werd er ook nog afscheid genomen van 3 spelers te weten Kenny Kersjes, Sander Kleinlugtenbeld en Steven Warmelink  (samen goed voor meer dan 50 jaar Lemele 1) en van trainer Harry Warmelink die volgend jaar assistent- trainer wordt bij SVZW in Wierden.

Aanstaande zaterdag 20 mei spelen wij onze laatste wedstrijd uit bij SVV 56 in Sibculo, aanvang 14.30u.