• Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Daarlerveen op het programma. In de afgelopen weken lieten we telkens tegen hooggeplaatste  ploegen zien uitstekend te kunnen verdedigen, maar was het aan de bal nog te slordig. Vandaag voor ons een mooie gelegenheid om voor de ogen van ons thuispubliek ons spel te verbeteren aan de bal. 
    Via een vlot verlopend positiespel de bal op de helft van de tegenpartij krijgen en van daaruit onze spitsen wan het werk zetten is wat we graag willen zien. De druk van een tegenstander is daarbij bepalend voor welke keuzes je steeds kan maken. Pupil van de week Sander Tuten pegelde de bal in het doel en de toon was gezet! Klasse Sander! Daarlerveen probeerde in de beginfase nog wat druk te geven. Aan onze kant veel bewegende mensen die vrij probeerden te komen.
    Via Ruan, Steven, Thomas, andere Thomas, weer Thomas, weer Steven, Robin, Jordin en Martijn lag de bal ineens panklaar op 5m van het doel en was het Remon Kleinlugtenbeld die na 3 minuten voor 1-0 zorgde. Een geweldige aanval in een tempo waarmee je tegenstanders dwingt om moeilijke keuzes te maken en jezelf kansen kan gaan creƫeren. Wat een begin!
    We gingen op zoek naar een nieuwe treffer, maar we ervaarden vandaag aan den lijve hoe lastig dat kan zijn als een tegenstander heel compact blijft. Op de juiste momenten moet je dan wat meer risico in je spel durven leggen. Om daarin te groeien moet je eerst een paar keer op je plaat gaan. In de 20e minuut werd het veelvuldig naar achteren draaien afgestraft door Daarlerveen. De spits onderschepte een slechte pass en vanaf 50m schoot hij de bal net onder de lat en stond het pardoes 1-1. Het stugge maar zeer sportieve Daarlerveen vond het allemaal prima zo en zette het direct weer op standje verdedigen eigen helft. Gelukkig ging het tempo bij vlagen omhoog en zagen we direct een aantal mooie kansen ontstaan. Het was in deze fase vooral Damien Dijk die vaak voorin de vrije man vond en zorgde voor vlot lopende aanvallen. Vooral de tandem Van Leusen-Bakhuis zorgde voor veel dreiging. Na 35 minuten was het wederom Remon Kleinlugtenbeld die scoorde. Een uitstekende voorzet van Bakhuis werd zowaar met het hoofd binnen gewerkt, 2-1. Daarlerveen wankelde en wij wilden door. Er volgden wel kansen, maar durfden nog niet echt door te drukken. Met een 2-1 voorsprong gingen we aan de thee. 3 doelstellingen werden besproken. 1. Winnen 2. Tempo opschroeven en meer vooruit durven voetballen 3. Meer goals maken.
    Daarlerveen toverde een prima wissel uit de hoed. Een pijlsnelle B1 speler met al een wedstrijd in de benen werd als rechtsbuiten ingebracht en met zijn snelheid zorgde hij voor het nodige gevaar. Met allemaal goede bedoelingen gingen we ineens uit positie lopen en was het Daarlerveen wat vanuit een scherpe counter voor de gelijkmaker 2-2 zorgde. Het was totaal tegen het spelbeeld in, maar je moet wel weer opnieuw beginnen. Aanvankelijk sloop er wat vertwijfeling in de ploeg en kozen veel te vaak voor de veilige weg. Het tempo ging omlaag en we creĆ«erden daardoor te weinig. We wisselden de met kleine ongemakken kampende Jordin en Thomas voor de verse Michel en Joel. Gelukkig was het Remon die met een indraaiende corner de bevrijdende 3-2 op het scorebord bracht. Het was voor Remon een hattrick en dat is voor een spits altijd lekker. Eindelijk kregen we wat meer lef en met name Joel en Damien namen hierbij het voortouw. Het was dan ook Joel die een wederom uitstekende invalbeurt bekroonde met een treffer. Dat de keeper daarbij een enorme duit in het zakje deed maakte even helemaal niets uit, het stond 4-2. Ineens hadden we het weer en volgde er een paar goede aanvallen. Ook Jelmer Kleinjan kwam nog in de ploeg en er kwam nog meer gevaar. Helaas werd er niet meer gescoord. De belangrijkste doelstellingen werden vandaag gehaald. 4 doelpunten en een goede overwinning. Over het spel zijn we deels tevreden. Verdedigend gaven we nauwelijks wat weg. Aan de bal zagen we een aantal mooie aanvallen en was de opbouw verzorgd. Om een tegenstander echt pijn te doen moet het soms met meer lef en een tandje sneller, maar we zijn er van overtuigd dat we hier in de komende weken verder aan kunnen bouwen. 
    De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op 16-12 tegen MVV uit Marle. Er wordt dan wederom om 14.30 uur afgetrapt op sportpark Zandeinde. Graag tot dan!