• Lemele wint met kleinste marge

  SC Lemele ?? SVV ’56 1-0                                               7-10-2017
  Vandaag stond voor Lemele de eerste thuiswedstrijd in de competitie op het programma. Onze tegenstander was SVV uit Sibculo. Vorige week in Bruchterveld waren er na de 2-1 nederlaag wel veel complimenten, maar helaas geen punten. We wilden voor eigen publiek graag laten zien waar we voetballend toe in staat zijn en met 3 punten van het veld stappen. Nadat pupil van de week Nova Heuver de eerste speldenprik had uitgedeeld moest het gebeuren. De wedstrijd begon erg onrustig voor beide ploegen. Het leek wel of het kunstgras gespaard moest worden, want er vlogen wel heel veel ballen over en weer door de lucht. Waar onze tegenstander niet verder kwam dan enkele corners, stichtte Lemele het nodige gevaar. Na 14 minuten is het Yoran Bakhuis die het harde werken beloont en Lemele op een verdiende 1-0 voorsprong zet. We hopen dat er na de treffer meer rust in de ploeg komt om zo de voorsprong uit te kunnen bouwen. Helaas vinden we niet de rust om SVV van ons af te schudden. Omdat onze tegenstander voetballend al helemaal niet bij machte is om gevaar te stichten wordt het een eerste helft met een hoog hotseknotsebegonia gehalte. Kansen worden er wel gecreëerd door Lemele, maar tot doelpunten leidt het helaas niet. Bij een 1-0 voorsprong moet je ergens ook wel tevreden zijn, maar tijdens de theepauze wordt er behoorlijk wat onvrede geuit want we waren geen schim van de ploeg van de afgelopen weken. Proberen het initiatief te houden, rust te vinden in balbezit en beter gaan samenwerken in het heroveren van balbezit. Lemele begint voortvarend aan de 2e helft. Er is meer druk op de bal en we komen ineens voetballend tot een aantal goede kansen. Het komt onder andere tot een schot van Thomas van Leusen op de paal en een snoeiharde vrije trap van Remon Kleinlugtenbeld wordt ternauwernood gekeerd. SVV wankelt maar het lukt Lemele niet om door te drukken. SVV hanteert wat meer de botte bijl, gaat zo mogelijk nog meer de lange bal spelen en weet zich zo wat onder de druk uit te worstelen. We gaan weer terug naar het niveau van de 1e helft en dan opeens is het weer gokvoetbal geworden. In de laatste 10 minuten is het SVV wat daarbij het meeste gevaar kan stichten. Met een bal op de lat, een terecht afgekeurd doelpunt en een bal die van de lijn wordt gehaald door een briljante Ruan Weelink hebben we het nodige geluk aan onze zijde. Natuurlijk is SVV gefrustreerd. Vooral de scheidsrechter moet het hierbij continu in woord en gebaar ontgelden. Bijzonder onterecht want de man in het zwart floot een prima wedstrijd. Na enkele hachelijke momenten voor ons doel fluit hij in de 98e minuut voor het laatst.
  De eerste 3-punter is een feit. Het was zwaarbevochten maar over de hele wedstrijd gezien meer dan terecht.
  We willen alle supporters bedanken die ons de hele middag in de regen zijn blijven steunen. Na de wedstrijd wordt er gefeest in de kantine. Lemele leeft en wil meer!
  Er volgen nu 2 uitwedstrijden achter elkaar in Rijssen. Volgende week wordt er om 14.30 uur afgetrapt op sportpark de Koerbelt van Sportclub Rijssen.
  We zien jullie graag weer langs de lijn!