• Lemele wervelt in power-kwartier langs Daarle: 5-0

  Zaterdag 24 september was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd in 4e klasse – F. De mannen van Lemele, onder leiding van oud-speler Harry Warmelink, namen het op tegen SP Daarle. Meteen een heerlijk affiche. Voor de wedstrijd werd er stilgestaan bij het overlijden van enkele trouwe leden en benadrukte voorzitter Hans Kleinlugtenbeld nogmaals het belang van vrijwilligers bij de club. Veel handen maken namelijk licht werk.

  Lemele kende geen succesvolle bekercampagne. De jonge ploeg verloor de wedstrijden tegen VV Hellendoorn, ASC ’62 en VV Wijthmen. Zeker geen schande, maar het was moeilijk in te schatten waar we nu stonden. De wedstrijd tegen de buren uit Daarle zal daar verandering in moeten brengen. Daarle heeft zich deze zomer versterkt met enkele spelers, maar konden met 3 punten uit 3 wedstrijden ook geen potten breken in de beker. Dit affiche zou daarom voor beide ploegen een goed meetpunt zijn. Vorig jaar waren Lemele en Daarle erg aan elkaar gewaagd, dus dat gaf de neutrale supporters hoop. Op naar de wedstrijd.

  De spanning van een eerste competitiewedstrijd was in de openingsfase voelbaar. De eerste twintig minuten waren aftastend en werden er nauwelijks kansen gecreëerd. In minuut 25 veerde het Lemelse publiek op toen Yur Hekman de bal via de keeper tegen de lat aanschoot. De jonge spits, overgekomen van de JO-19, had het vizier nog net niet op scherp. Even later volgde een kans van Yoran Bakhuis en kreeg Daarle zowaar een kans door ongelukkig wegglijden van Remon. Gelukkig lette keeper Ruan goed op en kon hij de aanval met een uitstekende sliding wegwerken. De klok tikte langzaam de 45 minuten vol, terwijl de brilstand nog steeds op het scorebord stond. Een eerste helft dat zich kenmerkte door kleine kansen, maar Lemele was te onnauwkeurig in de eindfase.

  Hoe anders was de tweede helft. Lemele schoot uit de startblokken en na drie minuten lag de 1-0 achter in het net. Tim Schotman, ook wel ‘Scotchman’ genoemd door zijn herkenbare rode lokken, schoot de bal achter in het doel nadat de poging van Yur nog door de keeper gestopt kon worden. 7 minuten later was het weer raak. Na een uitstekende actie van Yoran Bakhuis kwam de bal voor de voeten van Tim, die niet twijfelde en uithaalde: 2-0. Een paar minuten later verscheen de 3-0 alweer op het scorebord. Na wederom een prima actie van Yoran, gaf hij de bal met een lage voorzet strak voor het doel. Yur had het vizier nu ijzerscherp staan en tikte de bal met een subtiele voetbeweging in het doel. Het power-kwartier na rust kwam ten einde met de 4-0 van Tim Schotman. In een ouderwetse scrimmage schoot hij de bal in het doel en complementeerde daarmee z’n hattrick. 4 goals in 15 minuten voetballen; wie had dat gedacht na het zien van de eerste helft?

  Na de 4-0 was de wedstrijd zo goed als klaar. Lemele hield controle, deed rustiger aan en Daarle creëerde vrijwel niets. Met nog tien minuten te gaan leek Yur z’n tweede goal te maken. Ondanks dat het hele sportpark de bal achter de doellijn zag verdwijnen, had de grensrechter van Daarle waarschijnlijk net last van een regendruppel voor z’n bril die zijn zicht versperde. Hij hield z’n vlag aan de grond en de 5-0 bleef uit.

  Tim kreeg voor zijn 3 goals een publiekswissel, waarna Melvin Bakhuis ook nog minuten mocht maken. Niet onfortuinlijk, want vlak voor tijd maakte hij op aangeven van Yur de 5-0. Een mooi geplaatst schot, die de keeper van Daarle kansloos liet. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en waren de eerste 3 punten van het seizoen een feit.

  Lemele liet, na een onnauwkeurige eerste helft, zien dat het uitstekend kan voetballen. Waar het vorig seizoen nog wel eens schortte aan het maken van doelpunten, lijkt dit probleem in de eerste competitiewedstrijd verleden tijd te zijn. Een heerlijke start van het seizoen, die we volgende week graag willen doorzetten. Dan staat de lastige uitwedstrijd tegen ASV ’57 op het programma. De wedstrijd begint om 14:30 uur op Sportpark ‘t Heuveltje in Aadorp.