• Lemele verslikt zich in Marle: 1-3

  Op een zonovergoten sportpark ’t Zandeinde trad Lemele op Super Saturday aan tegen MVV ’69 uit Marle. Vrijwel ieder jaar staat de derby in de zaterdag 4e klasse op het programma. Een wedstrijd dat altijd vol zit met strijd, passie en matig voetbal. Nadat Lemele vorige week een zwakke pot afwerkte tegen BZSV De Blauwwitters en met nul punten terugkeerde, kwam deze derby precies op het goede moment.

  Toen de scheidsrechter om 15:00 uur voor het beginsignaal floot, speelde Marle meteen de lange bal naar voren. Een inschattingsfout volgde en de bal vloog over de laatste verdedigingslijn heen. De aanvaller van Marle stormde direct op het doel van Ruan Weelink af. Ruan keerde de inzet, maar kwam daarna hard in botsing met de aanvaller. Dat het serieus was, werd al snel duidelijk. De keeper bleef roerloos liggen en bloedde hevig in het gezicht. De schrik bij spelers en supporters was groot. Uiteindelijk werd hij meegenomen met de ambulance voor verdere controle en kon de wedstrijd na drie kwartier worden hervat. 

  Bram Zandman, keeper van de JO-19, nam de plek in het doel over. Lemele pakte na de hervatting het initiatief, maar creëerde geen grote mogelijkheden. Bram Kok viel snel uit met een blessure, waardoor Remco ten Brinke zijn officiële debuut mocht maken. In de 22e minuut was het raak. De bezoekers kwamen er via de linkerkant door en de aanvaller van Marle gaf een strakke teruggetrokken voorzet, waar de spits alleen maar tegenaan hoefde te lopen; 0-1 voor de oranjehemden. Niet veel later schoten de bezoekers op de lat en kwam Lemele met de schrik vrij. In de 33e minuut kwam Yoran Bakhuis er uitstekend door en gaf hij een bijna niet te missen kans op Jelmer Kleinjan. Of het de laaghangende zon was of een andere reden: de rappe aanvaller uit de Meu wist de bal over het doel te krijgen. De wedstrijd sudderde voort zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. Beide teams gingen met een 0-1 ruststand aan de thee. 

  Omdat de wedstrijd zo lang stil heeft gelegen, moesten de lampen in de tweede helft worden aangezet. De ondergaande zon zorgde voor een prachtig beeld en Lemele schoot direct uit de startblokken. In de 48e minuut zette Yoran goed door en kreeg Remco de bal voor zijn voeten. Helaas wist de jonge debutant deze grote kans niet te benutten. Niet lang daarna haalde Wytze Schrier de bal van de lijn, na een goede corner van Marle. Zoals een echte derby betaamt, was het voetbal niet heel goed. De wedstrijd zat vol strijd, maar het creëren van grote kansen kwam deze middag sporadisch voor. In de 71e minuut konden de uitsupporters wederom juichen. Een verdekt schot vanaf de randje zestien verdween in de korte hoek, Bram kansloos achterlatend. Marle kwam op 0-2 en de wedstrijd leek gespeeld. 

  Toch kwam Lemele drie minuten later op een 1-2. Een verre corner werd bij de tweede paal goed terug gekopt door Tim Schotman, waarna Melvin Bakhuis deze kans benutte en Lemele op 1-2 zette. Met nog een kwartier te spelen werd er vol druk gezet door de Lemeler lui. Remon Kleinlugtenbeld pompte alle ballen naar voren, want de bal hoeft immers maar één keer goed te vallen.. In de 84e minuut leek Lemele op gelijke hoogte te komen. Na een kopbal van Yoran Bakhuis uit een corner leek de keeper verslagen, maar hij haalde de bal met een katachtige reflex uit het doel. Niet veel later was het Marle dat de wedstrijd definitief op slot gooide. Uit een corner werd de 1-3 binnengekopt, waardoor de bezoekers de winst en drie punten konden bijschrijven. Een verdiende overwinning, waarbij het verschil tussen beide ploegen nu nog maar één punt is.

  Volgende week gaat Lemele op bezoek bij avc Heracles 1. De uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie wordt om 14:00 uur gespeeld op Sportpark avc Heracles in Almelo.