• Lemele verliest in Wijthmen en richt zich op promotieduel

  Waar het enkele weken allemaal nog zo mooi leek, was het voetbalsprookje afgelopen zaterdag klokslag 16:30 uur even ten einde. De ploeg van Geert Tichelaar had twee duels voor het einde namelijk alles in eigen hand. Niets leek de jonge ploeg af te kunnen stoppen. Maar door een gelijkspel thuis tegen HTC en het verlies in Wijthmen van afgelopen zaterdag vecht Lemele 8 juni alsnog voor een plek in de 4e Klasse.

  Op voorhand wisten de blauwwitten al dat het een lastig karwei zou worden. Sportlust stond op doelsaldo eerste, en zij bezochten Kampen; een laagvlieger in deze klasse. Daarnaast moest Lemele natuurlijk zelf ook nog zien te winnen. Wijthmen streed namelijk nog volop mee voor de strijd voor het laatste promotieticket. Voor beide ploegen stond er dus wat op het spel.

  Lemele begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg zat er bovenop en gaf Wijthmen geen enkele keer de indruk om de bal lekker rond te kunnen spelen. Dat resulteerde in de openingsfase tot enkele kleine kansen. Helaas hadden Yoran Bakhuis en Yur Hekman he vizier net niet helemaal op scherp. Beide inzetten vlogen net langs de verkeerde kant van de paal.

  Het spel was goed, de beleving was nog beter. Toch kon Wijthmen zo maar op voorsprong komen na een half uur spelen. Het was echter Ruan Weelink die uitstekend reageerde op een vrije kopbal van de spits van de roodhemden. En zo was het na 45 minuten nog steeds 0-0. Via via kregen we ook te horen dat Sportlust inmiddels aan de leiding ging tegen Kampen. Geen verrassing, maar de kans op het kampioenschap was daarmee wel minimaal geworden.

  In de tweede helft liet Lemele na om door te gaan waar het in de eerste helft mee begonnen was. Het combinatievoetbal kwam nauwelijks meer terug en de lange bal voerde de boventoon. De bal werd niet lang meer in de ploeg gehouden en Wijthmen hield zich prima stand. Sterker nog, de roodhemden kwamen zelfs op voorsprong.

  Na een steekbal tussendoor kon de spits van Wijthmen één op één op Ruan afstormen. Hij faalde niet, maakte de kans uitstekend af en maakte de 1-0. Niet veel later kon de score zelfs verdubbeld worden. Met 3! spelers stormden Wijthmen weer alleen af op Ruan. Drie tegen één; dat zou je normaal gesproken moeten uitspelen toch? Maar de spits was zelfzuchtig, zag z’n medespelers over het hoofd en schoot de bal naast het doel.

  Het laatste kwartier probeerde Lemele wat het kon. Maar iedere lange bal werd net zo hard weer terug gekopt door de sterke verdedigers. Het zat er niet meer in. Na 90 minuten en drie minuten blessuretijd vond de piepjonge scheidsrechter het goed geweest en floot hij af. Een 1-0 verlies en dus geen kampioen. Niet veel later bleek dat Sportlust met 3-5 gewonnen had. Had Lemele toch gewonnen? Dan was het alsnog veroordeeld tot het spelen van een promotiewedstrijd. Een schrale troost.

  Al met al heerste er natuurlijk teleurstelling in de kleedkamer. Het kampioenschap was op een haar na misgelopen. Maar al vrij snel kwam ook het gevoel van trots naar boven. Met maar liefst 52 punten, de winst van de eerste periodetitel, de minst gepasseerde defensie en het attractieve voetbal heeft Lemele gewoon een uitstekend seizoen gespeeld.

  Daarom moeten we onszelf op zaterdag 8 juni belonen. Lemele speelt dan één beslissingswedstrijd op neutraal terrein. Wie de tegenstander is, is vooralsnog niet bekend. Maar nog één keer vlammen en dan zal het volgend seizoen alsnog promoveren naar de 4e Klasse. 

  Oh, en hebben we het over trots? Dan mogen we natuurlijk onze supporters ook niet vergeten. Afgelopen zaterdag, en eigenlijk het hele seizoen, waren ze met grote getalen aanwezig. Vaak zoveel, dat we op basis van toeschouwersaantallen heel wat thuiswedstrijden hebben mogen voetballen. Menig vereniging verbaasde zich erover. Dus ook hen vragen we nog één keer om met z’n allen te komen. Zaterdag 8 juni: dan kunnen we samen de bekroning zetten op een uitstekend seizoen!