• Lemele verliest de ongeslagen status, maar blijft koploper

  Op een zonovergoten Sportpark ’t Zandeinde stond de kraker SC Lemele – Sportlust Vroomshoop op het programma. De nummer één tegen de nummer twee. Verschil in punten? Vijf stuks. De bezoekers zouden er alles aan doen om het gat te verkleinen naar twee punten, terwijl Lemele z’n ongeslagen status niet wil verliezen. Eén van de ploegen zou dus van een koude kermis thuis komen..

  Dat Sportlust kwam om te winnen, was vanaf de eerste seconde duidelijk. De bezoekers zetten gelijk druk en begonnen sterk aan de wedstrijd. In de tweede minuut kreeg de spits van Vroomshoop meteen een opgelegde mogelijkheid voor de 0-1. Maar met een fantastische redding wist Ruan Weelink z’n doel schoon te houden. De eerste waarschuwing was afgegeven…

  Lemele deed in de 10e minuut iets terug. Via een actie aan de rechterkant van Yoran Bakhuis was het Yur Hekman die de bal helaas niet in het net kreeg. Zijn poging leidde uiteindelijk tot een corner. Maar Lemele was zichzelf niet. De mannen van Geert Tichelaar speelden onherkenbaar. Het was inspiratieloos, er werden geen kansen gecreëerd en in balbezit was de ploeg slordig. En de fysieke duels? Ook deze werden nauwelijks gewonnen.

  Sportlust speelde daarentegen een sterke eerste helft. Waar het zichzelf in de beginfase van de wedstrijd enkele keren vergat te belonen, was het in de 28e minuut wel raak. De rechtsbuiten werd op rand zestien ingespeeld, draaide snel weg en schoot onberispelijk raak. Een treffer die eigenlijk niet uit kon blijven. Ook in de resterende minuten van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Sportlust was gevaarlijk en creëerde verschillende mogelijkheden, terwijl Lemele vooral tegen zichzelf aan het voetballen was.

  De tweede helft moest anders. Dat was voor iedereen duidelijk. De blauwwitten kwamen sterker uit de kleedkamer. Lemele kreeg meer controle over de wedstrijd, maar tot echte mogelijkheden leidde dat niet. De bezoekers uit Vroomshoop hielden de boel goed dicht achterin. Waar zij in de eerste helft nog wel enkele keren gevaarlijk doorkwamen, was dat in de tweede helft ook minder het geval. De strijd speelde zich nu voornamelijk op het middenveld af.

  Toch kwam Sportlust in de 73e minuut op een 0-2 voorsprong. Doordat de bal achterin laconiek verspeeld werd, kon de ingevallen spits alleen op Ruan af. Met een nauwkeurige schuiver prikte hij deze in de verre hoek. Over en uit, of toch niet? In de 82e minuut werd de ingevallen Bram Kok omver gekegeld door een wilde actie van de verdediger. De arbiter wees terecht naar de stip en het was Remon Kleinlugtenbeld die de bal opeiste. Met een goed ingeschoten penalty bracht hij de spanning helemaal terug. 1-2 met nog meer dan tien minuten te gaan. Alles was nog mogelijk!

  Maar het was Sportlust Vroomshoop dat in de slotfase nog het meeste aanspraak maakte op een goal. Robin Schoenmaker kopte een afstandspegel van de lijn en in de laatste minuut moest Ruan nogmaals reddend optreden. Van een echt aanvalsoffensief aan Lemelerzijde was weinig te merken. Na 94 minuten vond de scheidsrechter het goed geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Dat betekent dat de ongeslagen status van Lemele na 14 wedstrijden voorbij is. Ondanks het verlies blijven de blauwwitten nog steeds koploper van de 5e Klasse – C. Het gat met Sportlust Vroomshoop is met nog zeven wedstrijden te gaan twee punten.

  Aankomende zaterdag 16 maart speelt SC Lemele de uitwedstrijd in Hattemerbroek. De wedstrijd tegen Noord Veluwe Boys begint om 14:30 uur op Sportpark De Kuule. De mannen kunnen alle support goed gebruiken, dus komt allen!