• Lemele vergeet zichzelf wederom te belonen

  Na een periode van drie weken geen competitievoetbal, mocht SC Lemele afgelopen zaterdag aantreden tegen RKSV Bornerbroek. De thuisploeg staat op een tweede plek en heeft zijn periode al te pakken. Op een frisse lentedag werd om 15:00 uur afgetrapt op Sportpark ’t Brook.

  In de voorbespreking maakte trainer Harry Warmelink duidelijk dat er alleen een resultaat te halen valt als er genoeg energie geleverd wordt. Door iedereen, niemand mocht of kon verzaken. En dat was te zien. In de eerste twintig minuten zat de jonge ploeg er bovenop. Duels werden gewonnen en RKSV Bornerbroek kon niet aan het voetballen komen.

  Dit resulteerde meteen in wat eerste kansen voor de uitploeg. Thijs Pouw schoot na 15 minuten laag en hard op doel, maar de inzet werd gepakt door de keeper. Even later was het Yoran Bakhuis die de bal net naast schoot. Maar drie keer is scheepsrecht. Na een scherp aangesneden vrije trap van Remon Kleinlugtenbeld schoot Jelmer Kleinjan de bal keihard achter in het net. Keeper kansloos en Lemele op een verdiende 0-1 voorsprong na 18 minuten spelen. 

  Lemele had de wedstrijd het eerste halfuur onder controle en het lukte Bornerbroek niet om iets te creëren. In de 27e minuut werd het eerste gevaar gesticht voor het doel van Ruan Weelink. Maar het was Remon die de bal met een uiterste krachtinspanning van de lijn haalde. Toch was het een voorbode op wat komen ging. Een minuut later knipperde het scorebord naar een 1-1 stand. Een misverstand leidde er toe dat de aanvaller van Bornerbroek één op één met Ruan kwam te staan. Hij bleef koel en rondde de bal rustig in het hoekje af. 

  Niet veel later werd het nog erger. Een harde voorzet van de rechterkant werd door Remon ongelukkig op de scheenbeschermer geraakt. De bal belandde in eigen doel, Ruan kansloos achterlatend. De resterende minuten in de eerste helft bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Jelmer had een paar minuten voor rust nog een vrije schietkans op 16 meter, maar zijn bal belandde op het grote balkon van de kantine. Met een 2-1 tussenstand gingen beide ploegen richting de kleedkamer. 

  Waar er in de eerste helft veel strijd en energie werd geleverd, was dat in de tweede helft wat minder. De eerste twintig minuten na rust gebeurde er eigenlijk niets. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar er ontstonden geen mogelijkheden. Totdat de spits van de Bornerbroek de bal opeens vrij voor z’n voeten had liggen om de 3-1 binnen te schieten. Damien Dijk voorkwam dat met een ultieme tackle en blokte de poging. Eentje waar je als verdediger trots op mag zijn.

  Omdat Bornerbroek niet in z’n spel kwam en Lemele goed tegenstand bood, liepen de irritaties bij de thuisploeg op. Net als bij de thuiswedstrijd ging het soms op het scherpst van de snede. Het grappige was dat de meest ervaren jongens van Bornerbroek de grootste clowneske taferelen uithaalden. Makkelijk vallen, veel schreeuwen en raar, kinderachtig gedrag in het veld. Het was bijna lachwekkend. De scheidsrechter was een man met ervaring en had dit gelukkig maar al te goed door.

  In de 80e minuut viel definitief het doek voor Lemele. Een vrije trap van RKSV werd door niemand aangeraakt en viel pardoes bij de tweede paal binnen. De spits beweerde dat hij het laatste zetje gaf, maar het was door niemand te zien. Laten we hem op z’n blauwe ogen maar geloven. Het was wel de beslissing, want de mannen van Harry Warmelink kwamen er niet meer aan te pas. Het was een prima wedstrijd van de blauwwitten, maar opnieuw wist Lemele zichzelf niet te belonen… 

  Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen SV Rijssen op het programma. De wedstrijd tegen de nummer drie van de competitie begint om 15:00 uur op Sportpark ’t Zandeinde.