• In een lange voorbereidingsperiode is er hard gewerkt om een hecht team te smeden en weten we steeds beter wat er van elkaar verwacht wordt binnen het veld. Vandaag een eerste test in en tegen Bruchterveld om te zien wat het ons heeft gebracht en waar we nog aan moeten werken.
    We zouden een goed voetballende ploeg treffen met snelle mensen op de vleugels die makkelijk doelpunten maken. Geen eenvoudige klus om te klaren. Op een drassig veld werd er afgetrapt. Beide ploegen tasten elkaar af en lieten beiden zien voetballend tot kansen te willen komen. Bruchterveld leek in de beginfase wat sterker, maar al snel kreeg Lemele meer grip. Verdedigend ging het prima en aanvallend werden er wat speldenprikjes uitgedeeld. Het voetbal wat beide ploegen graag willen spelen kwam er mede door het steeds slechter wordende veld niet uit. Er volgden meer lange ballen die toch wel heel effectief waren. In de 26e minuut was het de uitstekend spelende Damien Dijk die uit de rebound de 0-1 op het scorebord bracht na een wervelende actie van Remon Kleinlugtenbeld. Een flinke opsteker. Al snel volgden er nieuwe mogelijkheden om te scoren, maar de keeper hield zijn doel schoon. Ook Bruchterveld probeerde het enkele keren, maar kwam nooit echt dicht bij ons doel. Zo bleef het bij 0-1 tot de rust.
    Voor de 2e helft was het plan duidelijk. Geen onnodige risico’s nemen en als team weinig ruimte weggeven. Bruchterveld moest dan komen en er zou steeds meer ruimte voor ons komen. Het 2e bedrijf begon zoals de eerste eindigde. Tactisch hadden beide ploegen elkaar in de tang en er werd vanuit de omschakeling geprobeerd gevaarlijk te worden. Dit lukte Lemele het beste, maar tot echt hele grote kansen leidde dit nog niet. Na ruim een uur spelen ging Bruchterveld nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Op het drassige veld waren er al veel krachten verloren gegaan. Het werd lastiger om compact te blijven en de druk te geven die we moesten geven. Stan Exel en Bart Marsman werden met verse krachten ingebracht. Bruchterveld verplaatste het spel snel van links naar rechts, maar werd ook hiermee nauwelijks gevaarlijk. De messen worden geslepen en het wordt soms wat grimmiger. Bruchterveld geeft dan tot op 2x toe de bal niet terug als deze is uitgespeeld voor blessurebehandeling. Erg sportief is het niet, maar het zorgt er wel voor dat we even uit balans worden gebracht. De rekening wordt vereffend met een overtreding van ons. Uit de vrije trap volgt in de 88e minuut een corner. De bal wordt binnengekopt door Odink en het is 1-1. Ontzettend zuur en balen, maar we moeten door. Met nog steeds veel druk van Bruchterveld profiteren wij 2 minuten later van de ruimte achter hun defensie. Remon Kleinlugtenbeld wordt de diepte ingestuurd en sprint zijn tegenstander er finaal uit. Oog in oog met de keeper met de ultieme kans op 1-2 vindt hij echter het gaatje niet. Een corner volgt en ook deze bal wordt wonderbaarlijk weggewerkt. Diep in blessuretijd gebeurt wat helemaal niemand meer had verwacht. Een laatste indraaiende corner voor Bruchterveld wordt door ons niet goed ingeschat en valt pardoes in het doel, 2-1. De teleurstelling is groot. We hadden de overwinning voor het grijpen en geven het bij 2 dode spelmomenten uit handen in de laatste minuten. Een harde les. De 3 punten blijven in Bruchterveld, maar we nemen veel dingen mee waar we heel graag mee verder kunnen bouwen. De teamgeest, spelvreugde, de vechtlust en vooral ook de speldiscipline geeft veel vertrouwen voor de toekomst.
    Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen SVV’56.
    Uiteraard hopen we weer op de steun van onze supporters!
    Verslag van Bruchterveld: vvbruchterveld.nl/?p=7097