• Vandaag stond er een bijzondere wedstrijd voor Lemele op het programma. Het is precies 3 jaar geleden dat Lemele voor het laatst kampioen werd. Dat gebeurde tegen dezelfde tegenstander als vandaag en de huidige DKB trainer, Klaas Mijnheer was toen nog de trainer van SC Lemele.
  Van de toenmalige kampioensploeg zit er nu nog maar een enkeling bij de selectie, maar toch...
   
  DKB doet nog volop mee voor de prijzen en wil dus ten koste van alles winnen vandaag. Voor ons is dat eerste niet meer aan de orde, maar willen zeker niet minder graag winnen. Het bij vlagen uitstekende spel na de winterstop zien we gelukkig steeds vaker worden beloond met 3 punten.
  In al weer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen zou een 3-Punter meer dan welkom zijn, want voor het eerst in de historie van de club was er een persconferentie georganiseerd. En ja, met een overwinning op zak is dat toch net even leuker...
  Pupil van de week Merrin Marsman voorspelde een 2-1 overwinning en na een mooie schijnbeweging schoot ze hard binnen. Goed voorbeeld doet goed volgen hoop je dan.
  We begonnen in ieder geval sterk aan de wedstrijd. De bal werd ondanks de warmte in een hoog tempo rond gespeeld en geduldig gingen we op zoek naar openingen naar voren. Na een kwartier kwam de eerst echt grote kans van de wedstrijd. De wederom prima spelende Michel Pouw zette een aanval op en via een vlotte combinatie stond hij zomaar ineens oog in oog met de doelman van DKB. Eigenlijk lukte alles op de afronding na. We gingen goed door en even later was het Yoran die, na wederom een heerlijke aanval, door Martijn in scoringspositie werd gebracht. Ook Yoran was net niet koel genoeg en schoot de bal over.
  DKB zette er voetballend bijzonder weinig tegenover, maar beschikken over enorm veel kracht. Vanuit de lange pass op de spitsen wisten ze wel het nodige gevaar te stichten, maar onze defensie stond als een huis. Even leek DKB te scoren na een mislukte Lemelse buitenspelval, maar de meegelopen spits was net even te gretig en liep te ver voor de bal uit. Doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Een gelukje.
  DKB was van slag en wij bleven voetballen. Er volgde een aantal mooie aanvallen maar gescoord werd er niet.
  Met een 0-0 ruststand was er nog van alles mogelijk. Zaak om sterk uit de kleedkamer te komen en waar mogelijk de tegenstander echt pijn te doen. Na 5 minuten lukt dat bijzonder goed. Na een schitterende aanval door de as was het Remon die met zijn hak op sublieme wijze Yoran oog in oog met de keeper zet. Bakkie blijft nu wel koeltjes en schiet feilloos binnen, 1-0!
  DKB doet er een schepje bovenop en met veel fysieke kracht gaan ze de strijd aan. Na een mooie pass van achteruit ontstaat er even wat vertwijfeling in onze defensie en het is direct raak, 1-1. Balen, maar weinig reden voor paniek. We zijn beter, geven weinig weg en creeeren genoeg. We proberen met het inbrengen van Thomas van Leusen wat extra fysieke kracht in de ploeg te brengen. Met Thomas erbij kunnen we iets opportunistischer spelen en krijgen we hopelijk meer druk op de centrale verdedigers. Het wordt dan een heerlijke open wedstrijd om naar te kijken met nog altijd Lemele die het gevaarlijkste is. Uiteindelijk gebeurt in de 81e minuut waar we voor gingen. Thomas zet sterk door en legt de bal terug op de goed meegelopen Martijn. Martijn werkt de bal binnen en beloont zichzelf en heel lemele met een hele goede pot, 2-1! Met het inbrengen van Bart en de debuterende Bodi Jutte proberen we voorsprong over de streep te trekken. We komen niet meer in gevaar en stellen de overwinning veilig! Bedankt Merrin voor je juiste voorspelling!
  Wat een mooie teamprestatie! Mooi om te zien dat we steeds vaker goed verzorgd voetbal laten zien en dat combineren met een enorme bult aan wilskracht en vechtlust. Resultaten komen dan vanzelf en met een 4e plaats in de 2e periode onderstrepen we deze groei. Wij zijn er trots op met zn allen en genieten met volle teugen!
   
  Als de emoties wat bekoeld zijn volgt de persconferentie. Het is volle bak in de kantine en we zien veel vrolijke gezichten. Michiel Grefelman wordt door het publiek gekozen als speler van de wedstrijd.
   
  Ruan bedankt namens het team de trouwe supporters en spreekt uit dat dit heel motiverend werkt voor dit team.
   
  Volgende week sluiten we de competitie af tegen MVV uit Marle. We hopen dan ook weer op jullie steun te kunnen rekenen!
   
  Tot dan!