• SC Lemele - Rijssen Vooruit 3-2

  Na de afgelasting van vorige week in Daarle stond er vandaag weer een thuiswedstrijd op het programma. Eerder dit seizoen verloren we tegen het fysiek sterke Rijssen Vooruit. Tijd voor revanche want we wilden graag voor eigen publiek laten zien dat we als team gegroeid zijn en de 3 punten in Lemele houden. Pupil van de week Romy Pouw voorspelde een 2-0 overwinning en gaf met een doffe knal zelf het goede voorbeeld.
  We begonnen dan ook met overtuiging aan de wedstrijd. Direct was er veel druk op de bal en volgde er fris aanvallend voetbal. Na 3 minuten was het al raak. Damien stuurde Martijn de Lange de diepte in. Martijn sprintte zijn tegenstander eruit, behield het overzicht en stelde Yoran Bakhuis in staat om voor de 1-0 te tekenen. Wat een start!
  We wilden direct doordrukken en de marge vergroten. We werkten goed samen en waren feller op de bal dan onze tegenstander. We veroverden de bal dan ook snel en creëerden in het eerste half uur 3 goede kansen. Rijssen Vooruit hanteerde vooral de lange bal en hoopte zo wat te forceren. Aanvankelijk was er niets aan de hand, pikten we elke diepe bal eenvoudig op en konden zo zelf weer werken aan een nieuwe aanval. Een 2e treffer bleef echter uit, we werden wat slordiger aan de bal en hielden daarmee de gasten in de wedstrijd. Die lange ballen bleven maar komen en zo vloog de tijd om. Met een 1-0 ruststand bespraken we dat we voetballend duidelijk het initiatief hadden maar onszelf wel moesten belonen met een goal. De fysieke sterke Rijssenaren moesten we zeker niet teveel kansen geven want ze stonden niet voor niets op plek 5. 
  Dat was niet aan dovemansoren gericht. Remon Kleinlugtenbeld snijdt kort na rust de bal goed aan in de 16 en het is Michiel Grefelman die de bal heerlijk binnen knikt, 2-0!
  Net als in de eerste helft wilden we doordrukken, maar we kregen niet meer de grip die we graag wilden. Al vrij snel viel vanuit het niets de 2-1 en ineens was het weer spannend. Rijssen Vooruit rook bloed en probeerde met man en macht op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De ervaren vlaggenist deed een duid in het zakje en vlagde zeker 3 kansrijke aanvallen van ons af. We moeten vooral naar onszelf kijken en constateren dat we onvoldoende omschakelden, linies te ver uit elkaar lagen en teveel jongens op dat moment hun eigen wedstrijd speelden. Met een gelukje voor Rijssen viel ter overmaat van ramp ook de 2-2 nog en even wees helemaal niets er nog op dat we dit om konden buigen. En juist als je het niet meer verwacht komen er in Lemele vaak onbekende krachten vrij. De mouwen werden weer opgestroopt en samen gingen we de strijd weer aan. Bart Marsman kwam in de ploeg voor Martijn de Lange. We wilden druk houden op hun leeg gespeelde verdedigers. Dit lukte ondanks dat we zelf ook behoorlijk stuk zaten goed en creëerden weer kansen. Remon zet vlak voor tijd goed door en weet de bal voorbij de keeper te krijgen. Bart is zeer alert en tekent voor de 3-2! Voor Bart een bekroning op een prima invalbeurt en voor het team een terechte beloning voor het harde werken. Nog 5 minuten volhouden dachten we... Jetze en Erik kwamen nog in de ploeg om de overwinning veilig te stellen. 
  De scheidsrechter genoot blijkbaar zo van deze wedstrijd dat hij besloot er 9 minuten extra bij op te tellen. In deze 9 minuten vergat hij ons een 100% penalty te geven en beoordelde de harde charge op Remons scheenbeschermer als een schwalbe en geel voor de aanvaller. Rijssen Vooruit bleef met overtuiging de ballen hoog inbrengen die soms met kunst en vliegwerk werden gepareerd dus het kon alle kanten op. Het kostte ons langs de lijn een paar overtollige kilo’s, het nodige zweet en 50 schone onderbroeken, maar we hielden stand. De 3 punten bleven in Lemele en daar zijn we met zn allen heel trots op. We gaven onze tegenstander de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd en hadden het onszelf onnodig heel erg moeilijk gemaakt. Met hard werken en de nodige veerkracht hebben we alsnog een heel prima resultaat behaald. Een mooie teamprestatie. Goede lessen voor ons jeugdige team!

  De komende 2 wedstrijden spelen we tegen de nr 3 en nr 2 in de stand. Als we daar ook resultaat willen halen zullen we keihard aan de bak moeten met zn allen. Daar gaan we voor!

  We zien elkaar hopelijk volgende week om 14.30 uur in Balkbrug als we tegen Avereest spelen.

  Tot dan!