• Lemele revancheert zich op best mogelijke manier: 1-7 winst!

  Na de domper van vorige week tegen Sportlust Vroomshoop (1-2 verlies red.), moest SC Lemele zich revancheren tegen de huidige nummer vier van de competitie. De uitwedstrijd tegen Noord Veluwe Boys stond deze zaterdag op het programma. De thuiswedstrijd tegen eindigde destijds in een 3-3 gelijkspel. Kortom, de vraag was niet óf er doelpunten werden gescoord, maar hoevéél..

  Dat de jongens van Geert Tichelaar anders voor de dag wilden komen dan tegen Sportlust, was meteen duidelijk. Al in de eerste minuut was het Yoran Bakhuis die de openingstreffer op zijn schoen had. Na een knappe één twee met Remon Kleinlugtenbeld was het de keeper die de bal met zijn voeten pareerde. Het eerste waarschuwingsschot was gelost.

  Lemele domineerde het spel vanaf minuut één en werd enkele malen gevaarlijk. Toch leidde het in de eerste twintig minuten nog niet tot een doelpunt. Maar na een halfuur spelen konden de Lemelse supporters toch de handen op elkaar klappen. Na een knappe opening van Erik Lubbers was het Yoran die de linksback voorbijvloog. Zijn strakke voorzet werd niet door iemand van Lemele, maar door een verdediger van Noord Veluwe Boys achter zijn eigen doelman getikt. Een verdiende 0-1 voorsprong.

  De oranjehemden bleven het spel maken en in de 34e minuut leidde dat tot een corner. De bal sloeg af en belandde voor de voeten van Damien Dijk. Hij bedacht zich geen moment en vuurde een raket af. Het was helaas de lat die deze fraaie poging tegenhield.. Hebben we het over fraaie pogingen? Dan spoelen we tien minuten door. Vlak voor rust werd de bal weggewerkt na een voorzet. Robin Schoenmaker kwam aangelopen, schatte de vallende bal in, timede perfect en met een halfvallende volley schoot hij de bal in één keer vanaf randje zestien achter de kansloze keeper! Een prachtig doelpunt, die menigeen niet achter de normaal zo stoïcijnse aanvoerder had gezocht.

  Toch zorgde de spits van Noord Veluwe Boys in de eerste helft voor het slotakkoord. Vrijwel direct na de goal van Robin dribbelde hij door de verdediging van de Lemelenaren en schoot hij knap raak. Tot dan toe hoefde Ruan Weelink nog geen enkele redding te verrichten, maar hij mocht wel meteen de bal uit het net rapen. Met een 1-2 tussenstand gingen beide teams de kleedkamer in.

  Als Noord Veluwe Boys voor de tweede helft nog hoop had om de wedstrijd om te draaien, bleef dit van heel korte duur. Want na een splijtende pass van Damien was het Remon die de bal strak voortrok en Jelmer Kleinjan die de bal in het net schoot. 48e minuut: 1-3. Een paar minuten later was het Yoran die de verdediging weer eens te snel af was. De verdediger zag maar één oplossing en met een late sliding werd hij onderuit geschoffeld in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees meteen naar de stip. De rest is inmiddels een formaliteit. Remon achter de bal, aanloop, doelpunt.

  Maar ook na de 1-4 hield Lemele het tempo hoog en probeerde het meer doelpunten te maken. En dat lukte. Jelmer was het goudhaantje bij de 1-5 (een identieke goal als de 1-3; Remon assist, Jelmer tikt in), terwijl Remon zijn handen in de 83e minuut voor de tweede keer de lucht in mocht steken. Op een pass van Tim Schotman, die niet zelfzuchtig was, hoefde hij de bal alleen maar in het lege doel te lopen.

  Het slotakkoord was voor Tim. Nu waren de rollen omgedraaid. Op aangeven van Remon was het Tim die dit keer het laatste zetje mocht geven; 1-7. Niet veel later floot de arbiter voor het eindsignaal. Wat op voorhand als een lastige horde werd ingeschat, bleek in werkelijkheid niet meer dan een kleine sta in de weg. Lemele speelde een uitstekende wedstrijd en schoot de frustratie van vorige week letterlijk van zich af. Met een mooie driepunter kon de jonge ploeg weer naar Lemele terugrijden. Aanvoerder Robin vatte het na de wedstrijd tegen de supporters nog het best samen: ‘Hoppatee!’ 

  Aankomende zaterdag speelt Lemele de derby tegen MVV ’69. De wedstrijd tegen Marle zal om 14:45 uur beginnen op Sportpark ’t Zandeinde. Na de wedstrijd zorgt zanger Harm Spang voor de muzikale gezelligheid. Komt dus allen!