• Lemele pakt in slotfase punt bij SVV '56!

  Zaterdagmiddag 28-9-2019 stond voor SC Lemele de 2e competitiewedstrijd op het programma. We gingen op bezoek bij SVV' 56 in Sibculo. De 'blessurebank' nog hetzelfde dan vorige week. Hopelijk kunnen de geblesseerde spelers snel weer bij de groep aansluiten. Henk (elftalleider) gaf vooraf aan dat de wedstrijd traditiegetrouw een lastig potje is voor Lemele. Het doel voor ons was om het goede resultaat tegen DRC 12 voort te zetten. Afijn, met vertrouwen werd er naar Sibculo afgereisd.

  We kwamen goed uit de startblokken. De organisatie stond goed en we kregen enkele mogelijkheden om de score te openen. Hierbij werd de ruimte achter de laatste lijn bij de thuisploeg goed benut. De grootste kans was voor Yoran. Een puik voorzet van Jelmer werd panklaar op het hoofd van Yoran gelegd. Ondanks goed tegendraads inkoppen werd de bal door Yoran helaas naast de goal gemikt. Deze aanval had meer verdiend.

  SVV kwam al snel beter in de wedstrijd. De ploeg uit Sibculo had vanaf dat moment meer de bal en probeerde een gaatje in de verdedigende lijn van Lemele te vinden. De rappe aanvallers bij de gastheren konden steeds vaker in de buurt van Ruan opduiken. Daarbij vielen in onze eigen strafschopgebied een aantal hachelijke momenten te noteren. Aan onze kant werd de passing slordiger. De ballen kwamen niet meer goed aan of de juiste keuze naar voren bleef achterwege. Hierdoor moesten wij de bal te snel aan de tegenstander overlaten. SVV had de overhand maar scoorde niet. Beide teams konden met de brilstand aan de thee.

  Na de thee lag het initiatief bij de thuisploeg. Ondanks dat de gastheren meer balbezit hadden, hebben wij in die fase weinig grote kansen tegen gekregen. Het voetbal was aan onze kant niet altijd even goed; we konden de bal niet lang in de ploeg houden, waardoor we ons teveel op het verdedigende aspect moesten toeleggen. De aanvallers konden te weinig in stelling worden gebracht. Voorwaarde is dan dat je hard voor elkaar blijft werken en daardoor toch een resultaat uit het vuur kunt slepen. Er ontpopte zich een voetbalgevecht en aan inzet en werklust geen gebrek

  In minuut 70 een afgeslagen corner van SVV die opnieuw werd ingebracht. De bal leek op een correcte manier weggewerkt te worden, maar de leidsman van vandaag zag in de verdedigende actie een strafschop. Lemele kant geeft aan dat de sanctie veel te zwaar is, terwijl SVV op dat moment meent dat de penalty terecht is. Zeg het maar....
  Het buitenkansje werd door SVV benut. Dit betekende dat het voor ons een lastige opgave zou worden om nog met een resultaat huiswaarts te keren. Met nog 20 minuten op de klok een wissel; Erik voor Michel. Daarbij ook een tactische wijziging; een extra spits waarmee gedacht werd alsnog een resultaat te forceren. Ook Bodi kwam binnen de lijnen. Hij verving Joel.

  De omzetting leidde tot wat meer druk naar voren waarbij we in de tegenaanval ook meer ruimte moesten weggeven. We kregen in deze fase wat kleine mogelijkheden op een goal. Ook SVV kreeg kansen, maar benutte de mogelijkheden op een tweede goal niet. Mede door Ruan die ons met een aantal puike reddingen op de been hield. In minuut 85 stoomde Kenny mooi op. De bal kwam uiteindelijk via Remon voor de voeten van Yoran 'Bakkie' Bakhuis. Pats, boem en goal! Toch nog 1-1! Mooie ontlading en mooi voor Yoran en het team. Nooit opgeven wordt op dat moment beloond. Op basis van de gehele wedstrijd een winstpunt voor Lemele. Eindstand: 1-1.

  Volgende week wacht GFC in Goor. GFC is vanaf dit seizoen overgestapt van zondag naar zaterdagvoetbal. De ambities werden niet onder stoelen op banken geschoven. In Goor wil men zo snel mogelijk een klasse hoger spelen. In de plaatselijk krant stond het kampioenschap als doelstelling genoteerd. Het lijkt op voorhand dan ook een pittige kluif te worden. Dat is niet erg. We maken ons op voor een nieuwe trainingsweek en gaan dan met vertrouwen de strijdt met GFC aan. We hopen dan weer veel publiek uit Lemele te zien. Tot dan