• Lemele pakt een punt in extremis

  Na de prachtige wedstrijd vorige week tegen AVC Heracles, waar Lemele met overtuiging de drie punten mee naar Sportpark ’t Zandeinde nam, mocht het deze zaterdag afreizen naar Rijssen. In de achtste speelronde stond de wedstrijd tegen Sportclub Rijssen op het programma. Een wedstrijd dat de laatste jaren in deze competitie een zekerheidje is.   

  Sportclub Rijssen staat gepositioneerd op de laatste plek. Het klinkt misschien gek, maar hoe lager de tegenstander op de ranglijst staat, hoe moeilijker Lemele het vaak met deze tegenstanders heeft. Goede voorbeelden zijn BZSV de Blauwwitters en MVV ’69, waar beide keren tegen werd verloren. Ook tegen Mariënheem was het erg moeizaam, maar aan deze wedstrijd hield Lemele nog drie punten over. Tegen Sportclub Rijssen was het weer hetzelfde verhaal. Ontzettend moeizame wedstrijd, waar we niet teveel woorden aan gaan vuil maken. 

  Lemele kwam in de eerste helft nog wel op een 0-1 voorsprong door een vrije trap van Jelmer Kleinjan, maar keek voor het rustsignaal toch tegen een 2-1 achterstand aan. Wanneer de supporters aangeven dat ze momenteel kijken naar ‘’de slechtste wedstrijd van Lemele van dit seizoen’’, weet je dat het voetbal op z’n zachtst gezegd ‘erg matig’ is.

  De tweede helft kwam daar geen verandering in. Het spel was matig en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Toch kwam Lemele in de 80e minuut langszij door een prima doelpunt van Yoran Bakhuis. Op de rand van de 16 plaatst hij de bal met een mooie boog over de jonge keeper van Sportclub Rijssen. Terwijl Lemele er alles aan doet om de 2-3 te maken, valt de goal juist aan de andere kant. Een vrije trap van de Rijssenaren wordt licht geschampt door de spits, waardoor keeper Bram Zandman kansloos is en de bal via de binnenkant van de paal het doel in wappert. 

  De laatste vijf minuten was het alle ballen naar voren en hopen dat deze een keer goed valt. Met de ‘pompen of verzuipen’ tactiek viel de bal nog twee keer op de lat, waardoor de jonge ploeg het geluk deze wedstrijd ook niet mee had. Maar toen een lange bal van de teruggekeerde Damien Dijk goed op het hoofd van Steven Warmelink belandde en hij de 3-3 binnen knikte, kon Lemele opgelucht ademhalen. Er kon toch een schamel puntje worden meegenomen uit Rijssen. Niet een resultaat waar je op voorhand voor tekent, maar wel één waar je na die tijd niet over mag klagen.

  Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SVV ’56 uit Sibculo op het programma. Omdat Nederland (op moment van schrijven) hoogstwaarschijnlijk poulewinnaar wordt, zal er al om 13.30 uur worden afgetrapt op Sportpark ‘t Zandeinde. Zo kunnen we met z’n allen om 16.00 uur het Nederlands elftal in de achtste finale in de kantine aanmoedigen.