• Lemele nog steeds koploper, ondanks eerste puntverlies

  Zaterdag 28 oktober stond een echte kraker op het programma in de 5e klasse . S.C. Lemele ontving op het eigen sportpark Noord Veluwe Boys. De club uit Hattemerbroek staat op een tweede plek, drie punten achter Lemele. De jongens van Geert Tichelaar stonden nog steeds ongeslagen bovenaan. De voortekenen voor een spannende wedstrijd waren dus helemaal aanwezig.

  In de eerste minuut kon Lemele meteen op voorsprong komen. Na een goede actie van Ruben Schottert aan de linkerkant kon Yoran Bakhuis de bal helaas niet op doel krijgen. Een paar minuten later schrikt Sportpark ’t Zandeinde op, wanneer Ruben vervelend in botsing komt met de tegenstander. Er moest noodgedwongen gewisseld worden, maar de schrik was zichtbaar in de ploeg. Lemele speelde ongeconcentreerd en angstig; niet des Lemels.

  Het duurde niet lang voordat Noord Veluwe Boys daarvan profiteerde. Nadat Jelmer Kleinjan er alles aan deed om een bal binnen te houden, schoof hij deze zo in de voeten van de rappe aanvaller van de zwarthemden. Deze wist wel raad met de kans en maakte de 0-1 koelbloedig af. Niet veel later maakte Noord Veluwe Boys ook de 0-2. Na een dekkingsfout achterin kon de bal vrij voor gekopt worden, waarna deze simpel werd binnengewerkt. Een situatie die nog niet eerder was voorgekomen; een 0-2 achterstand binnen een kwartier. De knop moest om! 

  In de 18e minuut kwam Yoran er op snelheid aan de rechterkant goed door, waarna hij de bal in de voeten van Tim Schotman schoof. Nadat Tim hiervoor een grote kans niet wist te benutten, schoof hij deze bal prima binnen. 1-2 en Lemele was terug in de wedstrijd. De rest van de eerste helft was het voornamelijk Lemele dat de bal had en het spel moest dicteren. Het ver teruggezakte Noord Veluwe Boys voornamelijk hield tegen. De jonge ploeg kwam beter in de wedstrijd en kansen werden gecreëerd. Helaas kon de ploeg dit nog niet omzetten naar doelpunten. Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de rust. De blauwwitten moesten er in de tweede helft alles aan doen om een 1-2 achterstand recht te trekken. 

  Het eerste kwartier van de tweede helft zagen we een vergelijkbaar spelbeeld als tijdens de eerste helft. Lemele maakte het spel, de Veluwe Boys wachtten af en gokten op fouten. In de 61e stoomde Damien Dijk op, waarna hij met een uitstekende voorzet de bal bij Yoran op het hoofd legde. Met een uiterst knappe kopbal knikte hij de bal tegendraads in het netje. 2-2! Lang kon Lemele echter niet genieten van de gelijkmaker. In de 68e minuut kwam Noord Veluwe Boys voor het doel, waarna op een onhandige manier in het strafschopgebied aan de noodrem werd getrokken. De scheidsrechter floot en wees resoluut naar de stip. Een koud kunstje voor de spits, die de Noord Veluwe Boys weer op voorsprong zette.

  De jonge ploeg moest alle zeilen bijzetten, want de tijd begon steeds meer een rol te spelen. Lemele had veel de bal, creëerde kansen maar wist de gelijkmaker maar niet binnen te schieten. Daarnaast had het geluk dat Ruan Weelink met een uitstekende redding Lemele in de wedstrijd hield, waardoor het verschil in doelpunten één bleef. In de 80e minuut was het dan eindelijk raak. Op een voorzet van Yoran kopte Tim zijn tweede goal van de middag in. Een bevrijdende treffer, maar de ploeg was op zoek naar meer!

  Lemele bleef doorjagen om de overwinning binnen te slepen, maar wist geen doelpunten meer te maken. Ook Noord Veluwe Boys werd niet meer gevaarlijk. Na 93 minuten spelen vond de arbiter het genoeg geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. Lemele blijft ongeslagen en staat met 13 punten uit vijf wedstrijd daarom nog steeds bovenaan!

  Aankomende zaterdag speelt Lemele de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen MVV ’69. Om 14:30 uur wordt op Sportpark de Leemkamp afgetrapt. Marle organiseert een Super Saturday met een gezellige avond in de kantine. Komt allen Lemele naar de overwinning schreeuwen!