• Na een wisselvallige eerste seizoenshelft heeft Lemele een gedaanteverandering ondergaan. De ploeg is zelfverzekerder aan de bal, werkt verdedigend geweldig samen en conditioneel zijn er flinke stappen gemaakt. De laatste weken waren de resultaten heel aardig geweest dus we namen de bezoekende ploeg uit Bruchterveld, de huidige nummer 2, vol zelfvertrouwen in ontvangst. De heenwedstrijd verloren we in extremis dus we wilden voor eigen publiek graag wat goedmaken.
   
  Mironne Stoeten, onze pupil van de week, voorspelde een 1-0 en zij zou wel eventjes laten zien hoe het werkt. Een vlotte dribbel, een kappie her en der en een ferme knal zorgde voor een mooi begin van de middag.
   
  Helaas waren we niet in staat om Mironnes voorbeeld te volgen. Bruchterveld nam het initiatief en wij keken toe. In plaats van druk te geven op de bal hollen we achteruit en al na 5 minuten valt de 0-1. Een flinke domper, want wij wilden in eigen huis zo graag het initiatief pakken. Met nog 85 minuten op de klok is er nog van alles mogelijk dus de mouwen worden opgestroopt. Beetje bij beetje gooien we wat schroom van ons af en durven we meer druk naar voren te geven. Het uitstekende middenveld van Bruchterveld komt steeds minder aan voetballen toe en we krijgen zichtbaar meer grip. Zelf voetballen we ons telkens goed onder de druk uit, maar zijn niet in staat om dit tot mooie aanvallen om te zetten. Er is te weinig beweging om wat te kunnen forceren en dat mogen we onszelf kwalijk nemen. Toch volgen er wel goede scoringskansen, maar de echte scherpte ontbreekt. Bruchterveld laat telkens zien uitstekend te kunnen voetballen als we eventjes de druk van de ketel laten dus we zijn gewaarschuwd. Er gebeurt relatief weinig zodat we met een 0-1 achterstand gaan rusten. We spreken af agressiever vooruit te verdedigen en ook ons aanvalsplan wordt opgepoetst. We komen als herboren de kleedkamer uit en zetten de tegenstander onder druk. Lemele toont panache en ineens wordt het heel erg leuk om naar te kijken. Bruchterveld komt er spaarzaam uit en wij gaan op zoek naar de 1-1. Die wordt niet gevonden. Na een uur spelen volgt er in de verdediging een knullig misverstand waarbij Steven de bal te kort terugkopt en de spits van Bruchterveld profiteert slim, 0-2.
  Wat een tegenvaller, want we waren zo goed gestart in de 2e helft. De verslagenheid en frustratie droop van de gezichten af. Helaas zakten we ineens terug tot een zeer bedenkelijk niveau. We liepen continu uit de organisatie, peerden vrijwel elke bal blind naar voren en bijna elke aanvallende actie mislukte. Niet handig tegen de nummer 2 die dolgraag wil promoveren. Het is een pijnlijk laatste half uur waarbij de score oploopt tot 0-5. Natuurlijk is de uitslag wat geflatteerd maar de 3 punten zijn meer dan terecht voor onze tegenstander. Een goed voetballende en sportieve ploeg die samen met Avereest mag gaan uitvechten wie best of the rest wordt in 4D.
   
  In de komende weken spelen we veelal tegen ploegen die om ons heen staan op de ranglijst. We willen graag laten zien dat we voetballend enorm gegroeid zijn en weer doelpunten maken. Maar zeker ook tegen deze ploegen moet je met lef spelen en in alles laten zien dat je een wedstrijd wilt winnen. Er zal dus duidelijk uit een ander vaatje getapt moeten worden dan vandaag.
   
  Natuurlijk hebben we er heel veel vertrouwen in dat we hier volgende week in de thuiswedstrijd tegen de Blauwwitters uit Borne een frisse herstart mee gaan maken.
   
  We trappen af om 14.30 uur op Zandeinde. Graag tot dan!