• Na 2 nipte competitienederlagen in Rijssen was het weer eens tijd voor 3 punten. Geen eenvoudige opgave want de trotse koploper uit Daarle kwam op bezoek. Met een score van 15 punten uit 5 wedstrijden kan je zeggen dat Daarle vooraf de favoriet voor deze wedstrijd was. Afgelopen dinsdag hadden we het nodige vertrouwen getankt in een oefenwedstrijd tegen Vilsteren (3-1 winst). Ondanks wat afwezigen hadden we het idee klaar te zijn voor de strijd. Zo ook Pupil van de Week Thomas Solen. Na een mooie opkomst met veel enthousiast publiek langs de lijn wist Thomas als eerste door de Daarler defensie te snijden en te scoren. Goed gedaan Thomas! Het was echter Daarle wat in de wedstrijd als eerste een grote kans kreeg. De rappe linksbuiten snelde langs onze verdedigers, passeerde ook Ruan, maar vond in Boer Warmelink zijn Waterloo. We waren net op tijd wakker en nu was het onze beurt. Met veel variatie in de opbouw speelden we ons continu onder de druk uit van Daarle. We waren steeds aanspeelbaar en sterk in de passing, kortom we toonden lef! Vorige week zagen we al dat dit ook tot steeds meer goede kansen gaat leiden maar vergeten onszelf daarin te vaak te belonen met een doelpunt. In de 30e minuut is het raak. Remon Kleinlugtenbeld stuurt Yoran Bakhuis weg die bal bij de 2e paal klaar legt voor de goed meegelopen Bart Marsman. Bart blijft koeltjes en schiet onberispelijk 1-0 binnen. Een aanval uit het boekje en een dik verdiende voorsprong. We spelen veelal verzorgd voetbal en in de duels zijn we heer en meester. Met de juiste hoeveelheid energie laten we zien waartoe we in staat zijn. Er volgen nog enkele goede mogelijkheden, maar het blijft 1-0 tot aan de rust. Daar zitten we weer. Ook in de vorige 2 wedstrijden stonden we voor en waren er complimenten maar zakten vervolgens ver terug. We moesten sterk uit de startblokken komen en vooral blijven voetballen. Dat deden we! Daarle werd bij vlagen tureluurs gespeeld en konden steeds minder goed druk op de bal krijgen. Onze verdediging stond als een huis. Pas in de 73e minuut kwam de bevrijdende 2-0. Na een geweldige aanval bracht Remon de bal bij Robin Schoenmaker die droog binnenknalde. Wat een ontlading en we gingen door! Daarle probeerde meer risico‚Äôs te nemen en schoof extra mensen naar voren.
  Jasper Gerrits kwam als extra defensieve kracht in het veld en deed dit met verve. We behielden de controle en maakten dankbaar gebruik van de ontstane ruimte. Er volgden een aantal flitsende aanvallen. In de 80e minuut volgt er een mooie corner van Remon die snoeihard wordt binnengekopt door Thomas van Leusen, 3-0!
  Stan Exel komt in de ploeg voor Remon en doet een duit in het zakje door de bal panklaar neer te leggen voor wederom Thomas van Leusen die ook 4-0 binnenschiet. Robin krijgt zijn publiekswissel en gaat onder luid applaus het veld af. Joel Schottert komt erin en ook hij laat met een mooie actie en fijne steekpass zien aan de deur te willen kloppen.
  De scheidsrechter fluit in de 92e minuut voor het laatst. Een geweldige 4-0 zege op koploper Daarle. Wat een teamprestatie! We zijn er in de afgelopen weken in blijven geloven en vandaag hebben we onszelf de ultieme beloning gegeven.
  Gezegd moet worden dat we in Daarle een uiterst sportieve tegenstander hadden vandaag.
  Volgende week mogen we op bezoek bij de nieuwe koploper PH in Almelo. Met 40 voor en 6 tegendoelpunten in 5 wedstrijden kan je de conclusie trekken dat deze ploeg te sterk is voor deze competitie. We gaan deze week op zoek naar wat strooizand om deze doelpuntenmachine te stoppen. De wedstrijd van vandaag heeft in ieder geval heel veel vertrouwen gegeven en we durven voor een stunt te gaan.

  Graag tot volgende week!