• Lemele houdt schade beperkt tegen aanstaand kampioen PH (0-2)

  Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de aanstaande kampioen PH op het programma. Met 36 punten uit 12 wedstrijden en een doelsaldo van 91 doelpunten voor en 10 tegen staat PH fier bovenaan in 4D. In Almelo werd er eerder dit seizoen kansloos verloren met 8-0 en hadden we geen moment grip op het snelle veldspel van 1 van de beste 4e klassers van ons land.
  Niet perse een wedstrijd om naar uit te kijken dus. Aan het begin van het seizoen hebben we ons een aantal doelen gesteld en de tactische teamontwikkeling was daarbij een belangrijke. De onderlinge samenwerking in het verdedigen kon dus opperbest beproefd worden vandaag. Er werd een tactisch plan opgesteld waarbij er weinig onnodige ruimtes werden weggegeven, maar zeker ook met een idee waar we zelf de bal graag zouden veroveren om zelf gevaarlijk te worden. Met de recente CL- clash tussen Tottenham en het uitstekend verdedigende Juventus besloten we de Italianen als ultiem voorbeeld te nemen om de doelpuntenmachine uit Almelo te ontregelen.
   
  Pupil van de week Jim Spoelder vertelde vooraf dat hij graag tandarts wilde worden en boezemde daar direct angst in bij de tegenstander. Hij slalomde door de Almelose defensie en verdoofde de tegenstander met een prima goal. Allemaal onderdeel van het plan, goed gedaan Jim!
   
  PH zet vanaf de aftrap een aanval op, waarbij er direct 4 man de 16 induiken. De bal gaat over en we weten waar we aan toe zijn. We wachten geduldig onze kansen af en zijn agressief op de bal. We maken de speelruimtes klein zodat we elkaar makkelijk kunnen helpen. Er volgen wel voorzetten vanaf de zijlijn, maar heel gevaarlijk wordt het niet. Voorin worden Bart en Yoran regelmatig aan het werk gezet en we proberen wat speldenprikjes uit te delen. We moeten constateren dat het bij speldenprikjes blijft, maar goed... zolang het 0-0 staat en we zo weinig weggeven maken we zeker kans op een goed resultaat. Na 33 minuten worden we voor het eerst een keer stuk gespeeld en is het direct raak , 0-1.  We besluiten om ons aan het plan te houden en worden weliswaar zelf ook nog iets gevaarlijker. De onvrede bij de tegenstander straalt er vanaf en de Almelose supporters vinden de wedstrijd maar saai. Een groter compliment konden we niet krijgen.
  In de rust bespreken we mogelijke gevaren en de mogelijkheid om zelf nog meer gevaar te kunnen stichten. Met deze minimale marge is er nog van alles mogelijk. In de 2e helft worden de aanvallende intenties weer direct duidelijk. We komen meteen weer onder druk en in de 51e minuut valt de 0-2. Een stunt wordt nu wel heel lastig, maar we blijven knokken voor elke meter. PH heeft een enorm veldoverwicht maar weet het niet om te zetten in uitgespeelde kansen. Her en der worden de gasten slordiger en dat biedt mogelijkheden voor ons om voetballend eruit te komen. Dit lukt echter maar zelden want in het verdedigen zijn al veel krachten verspeeld. In de 2e helft komen Jetze, Thomas en Jelmer nog in de ploeg. Als zelf scoren niet gaat lukken hadden we ons een 2e doel gesteld.
  PH is veel te goed voor de 4e klasse en het zou heel knap zijn als wij het minst aantal tegendoelpunten zouden krijgen tegen hen. SVV verloor eerder dit seizoen met 1??3 en stond dus bovenaan in dit zelf gecreƫerde zotte klassement.
  Met man en macht verdedigden we deze marge en konden we zowaar zelf ook nog een keer gevaarlijk worden. Het bleef vandaag bij 0-2 en hoe gek het ook klinkt, vooraf hadden we hier voor getekend. We hebben ontzettend goed samengewerkt en als team hebben we enorme progressie laten zien. Hopelijk kunnen we dit in de komende weken ook laten zien in het aanvallen tijdens wedstrijden waar de kans op punten weer wat groter is.
   
  De vraag is niet of, maar wanneer PH kampioen gaat worden. We wensen PH alvast heel veel succes!
   
  Zelf spelen we volgende week in en tegen naaste belager Daarle. In Lemele wonnen we dus we kijken uit naar de 2e ontmoeting.
   
  Graag tot volgende week!