• Lemele hard onderuit in Almelo

    Na de 5-0 overwinning tegen Daarle, was er afgelopen weekend voor het vlaggenschip van Lemele een uitwedstrijd in Almelo tegen AVC Heracles. Al meerdere keren hadden we gehoord dat de ploeg uit Almelo goed en verzorgd voetbal speelt, waardoor er verwacht wordt dat zij de punten nog wel gaan pakken in de rest van het seizoen. De ploeg van Mats Timmerman was vooraf dus gewaarschuwd en wist het om net zoals vorige week, scherp aan de wedstrijd te beginnen. Lemele begon in de zelfde opstelling, als waarmee vorige week Daarle werd verslagen.

    Om 14.00 uur werd er afgetrapt op een slecht bespeelbaar veld. Hier hadden beide ploegen natuurlijk mee te maken. Heracles begon erg gretig aan de wedstrijd, terwijl Lemele juist erg slordig was. Na drie minuten spelen was er een terug speelbal op Ruan, die zich verslikte en de bal kwijt raakte aan de spits van Heracles. Nood gedwongen maakte Ruan een overtreding en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De doelman van Lemele staat bekend als penaltykiller en ook deze keer kwam hij als winnaar uit de strijd, door de bal goed uit de hoek te pakken. Zou Lemele nu wakker geworden zijn, was de vraag. De thuisploeg bleef doorgaan hoe het begon en kreeg het voor elkaar dat Lemele totaal uit de organisatie ging lopen, waardoor vooral het speelveld erg groot werd. In de 12de minuut kreeg Heracles loon na werken. Een voorzet van rechts werd door de spits binnen gelopen, maar was het niet met zijn hand? De scheidsrechter keurde het doelpunt goed en om eerlijk te zijn, een verdiende voorsprong voor Heracles. De ploeg van Timmerman speelde erg ongelukkig en alles wat er in de voorgaande wedstrijden goed ging, was deze zaterdag het tegen overgestelde. In de 21ste minuut was er een duel waarin Steven doorging op de spits van Heracles, waar Kenny zich mee ging bemoeien en de aanvaller omver duwde. De scheidsrechter bedacht zich geen seconde en toonde Kenny de rode kaart. Toen ging het hard, wat score betreft. Vijf minuten na de rode kaart, werd de score opgevoerd, door een voorzet van links die uiterst koel door de spits werd afgerond. Enkele minuten later was er wederom een terug speelbal op Ruan, die te zacht was. Hierdoor moest Ruan voor de tweede keer ingrijpen, waardoor de bal wederom op de stip ging en de sluitpost van Lemele ging dit keer wel op de bon en kreeg de gele kaart. Ondanks dat Ruan er kort bij zat, werd de strafschop dit maal wel benut, waardoor de stand op 3-0 kwam. Vier minuten later lag nummer vier er ook alweer in. Een cornerbal die van richting werd veranderd, werd simpel ingekopt. Na de 4-0 was de storm even gaan liggen vanuit de thuisploeg en stond Lemele beter in de organisatie. Toch was er vlak voor rust wederom een ongelukkig moment. Een voorzet vanaf de rechterkant waarin Steven via zijn borst de bal naar Ruan wou spelen en Ruan juist de bal zelf wou pakken, ging de bal via Steven het eigen doel in. Erg ongelukkig allemaal, en met een 5-0 stand gingen de spelers richting de thee.

    In de rust werd het èèn en ander besproken, waar vooral duidelijk werd gemaakt om de score zo laag mogelijk te houden in het tweede deel van de wedstrijd. Met Michel, die in de ploeg kwam voor Tim, werd er een tactische wissel gedaan. In de tweede helft was er lang niet zoveel spektakel als in de eerste helft. Lemele stond erg goed in de organisatie, waardoor de ruimtes klein werden gehouden en Heracles moeite had om daar doorheen te voetballen. Zo waren er weining tot geen kansen en was bij vlagen Lemele gevaarlijk via de counter. Een schot vanaf eigen helft van Remon had meer verdiend, maar de bal ging over het doel. In de 75ste minuut was er een cornerbal voor Lemele, die werd weggekopt, waarna deze opnieuw werd ingebracht en op het hoofd van de vrijstaande Steven kwam die de bal keurig over de doelman van Heracles kopte, waardoor de stand op 5-1 kwam. Enkele minuten later was er een mooie counter van Lemele, waar Remon werd weggestuurd. Helaas ging zijn schot hard voor langs, maar dat had een beter lot verdiend. In de slotfase waren er nog wel mogelijkheden voor de thuisploeg, waar of Ruan, of de paal in de weg stond. Hierdoor werd de eindstans 5-1 voor de thuisploeg.

    Een harde nederlaag voor de ploeg van Timmerman, waarin het vooral de eerste helf niet thuis gaf. Daarnaast werd er in de tweede helft wel als een collectief team gestreden, waardoor de score niet verder opschroeft kon worden. Door deze nederlaag blijft Lemele wel op de zesde plek staan. Volgende week wacht er wederom een uitwedstrijd, in en tegen Marle. Dit zal wederom een erg lastige pot gaan worden, waar vanaf minuut 1 de volledige scherpte aanwezig moet zijn. De aanvang voor deze wedstrijd , is 14.30 uur. Hopelijk komen er weer veel supporters om Lemele te steunen en samen vol voor een goed resultaat te gaan. Tot volgende week!

    Gerben Mooibroek