• Eerder dit seizoen werd er een zeer zwaar bevochten 1-0 overwinning behaald op de ploeg van trainer Jorden Abel. Na die wedstrijd kwam de ploeg uit Sibculo op stoom en wist toen in 5 wedstrijden 13 punten bij elkaar te spelen. 

  Onze zeer jonge ploeg presteert nog een stuk wisselvalliger. We voetballen steeds beter, maar missen nog te vaak de overtuiging om wedstrijden echt te beslissen. Vandaag een mooie kans om als team ouderwets de mouwen op te stropen en de strijd met de thuisploeg aan te gaan. 

  Topkeeper Ruan kende wat fysieke problemen in de aanloop van de wedstrijd, waardoor onze leider en manusje-van-alles Frank van Leusen zijn scheenbeschermers en werkhandschoenen tevoorschijn had getoverd om eventueel in te kunnen vallen. Een heldendaad, maar achteraf  was een ieder blij dat Ruan gewoon kon spelen. 

  Met veel Lemels publiek langs de lijn beginnen we sterk aan de wedstrijd en zetten svv direct onder druk. De lange ballen die volgen worden eenvoudig opgepikt zodat wij aan onze aanvallen kunnen werken. Het begint nog wat stroperig, maar uiteindelijk weten we elkaar steeds sneller en beter te vinden. Na een kwartier spelen is het Remon die de verdiende 0-1 op het scorebord zet. We proberen de score direct uit te breiden, maar worden toch wat terug gedrongen. Svv blijft de lange bal hanteren en dit zorgt toch voor een aantal hachelijke situaties voor ons doel. Thomas van Leusen valt uit met een blessure en Joel Schottert komt in de ploeg. In balbezit wilden we graag de rust en geduld bewaren, maar spelen in deze fase te naïef. Na 2 waarschuwingsschoten wordt de bal eenvoudig ingeleverd en maakt SVV er 1-1 van. We worden wakker geschud en doordat svv verder naar voren begint te spelen ontstaan er voor ons mooie ruimtes om te profiteren. Dit doen we heel goed en stichten veel gevaar. Onze voorwaartsen weten vandaag waar het om draait en zijn messcherp op elke diepe bal. Het is wederom Remon die de trekker overhaalt en het staat 1-2.
  Tijd om te rusten. We passen het strijdplan licht aan. Het zal wat opportunistischer gaan ogen, daardoor wellicht wat minder verzorgd, maar het levert ons hopelijk wel heel veel kansen op.
  Direct na rust een goede kans voor SVV maar we komen goed weg. Dan is het onze beurt. Binnen 5 minuten staan we 2x voor open doel, maar we krijgen het leer niet tegen de touwen. Svv heeft wat meer de bal, maar wij hebben meer grip op de wedstrijd en zijn veruit de gevaarlijkste ploeg. Het is Yoran Bakhuis die een goede aanval afrondt en de verdiende 1-3 op het scorebord zet.
  Svv zet aan en het wordt erg spannend. Fysiek hebben we het erg zwaar, maar we werken als leeuwen samen en blijven overeind. In de 70e minuut is er een uitbraak van Svv en trekt Michiel aan de noodrem. Er volgt een terechte penalty welke feilloos wordt binnengeschoten en zo staat het 2-3. Nog 20 minuten billen knijpen want SVV lijkt bloed te ruiken. Toch staan de jongens uit Lemele ineens weer op en zetten samen de schouders eronder. We strijden als echte kerels en pakken het initiatief weer terug. Met Jetze Veltmaat en Jelmer Kleinjan in de ploeg creeeren we nog een aantal goede mogelijkheden maar tot scoren komen we niet meer. Het is super spannend maar het blijft bij 2-3 vandaag en daar zijn we heel blij mee. De eerste uitoverwinning is een feit.
  Het was een geweldige teamprestatie waarin we hebben laten zien dat als we met een grote dosis lef en de juiste intensiteit samen willen werken ook fysiek veel sterkere ploegen kunnen verslaan. 

  Over 2 weken (3 maart) spelen we thuis in Lemele tegen Sportclub Rijssen. In Rijssen werd knullig verloren dus we hopen dat de wedstrijd van vandaag genoeg vertrouwen geeft om revanche te kunnen nemen.

   Graag tot dan!