• Lemele doet goede zaken in Daarle (0-3)

  Vanavond stond de inhaalwedstrijd tegen Daarle op het programma. Onze tegenstander heeft met 4 wedstrijden in 10 dagen een druk programma te verwerken. Daarle beschikt niet over kunstlicht waardoor er al om 19.00 uur afgetrapt moest worden.
   
  Na het doelpuntloze gelijkspel afgelopen zaterdag in Daarlerveen wilden we graag onze nieuw uitgevonden aanvalsdrift bekronen met doelpunten. We begonnen sterk aan de wedstrijd en zetten de tegenstander snel onder druk. Daarbij wonnen we veel duels en vonden al snel de rust aan de bal. Met name ons middenveld was dominant en kon snel onze voorwaartsen aan het werk zetten. We creëeren een aantal goede kansen, maar scoren nog niet. In de 19e minuut is het wel raak. Remon wordt vrijgespeeld en schiet op vijandelijk doel. Het schot wordt gekraakt, maar gaat wel voorbij de keeper. De slim doorgelopen Yoran brengt de linksback aan het zweten die de bal prompt het laatste zetje geeft in eigen doel, 0-1!
  Het is een bevrijdende treffer en we spelen goed combinatievoetbal. Ook achterin hebben we de zaakjes goed op orde waarbij Martijn uitblinkt. Na een half uur spelen heeft Martijn een mooie solo op rechts in huis en beloont hij zichzelf en heel Lemele door de bal schitterend in de verre hoek te krullen, 0-2! Een riante voorsprong en dan ineens is er paniek...
  Onze aanvalsleider Remon nam het ‘de tegenstander een poepie laten ruiken’ wel heel letterlijk en kampt met darmklachten. Een lange sprint richting kleedkamer volgt en gelukkig hing er een rol stevig toiletpapier. Ondertussen werkten de andere 10 zich uit de naad op het veld en hielden de schade prima beperkt. De beelden van een zichtbaar opgeluchte terugkerende Remon zijn goud waard en zullen een plekje krijgen in het beeldarchief van de plaatselijke SC.
  Er wordt niet meer gescoord dus we gaan rusten met een prima marge van 2 goals. We zetten de puntjes op de I, maar dan ineens wederom paniek. Er zijn meer jongens met spontane drang naar succes op het toilet en de normaal gesproken vloeiende high five in de kleedkamer loopt vandaag toch even wat ongemakkelijker.
  Mogelijk de reden dat we in de 2e helft toch duidelijk minder scherp beginnen. Daarle schuift een mannetje door van achteruit en we hebben nog niet direct een antwoord. Het initiatief geven we eventjes helemaal weg, maar de thuisploeg is niet bij machte om echt door te drukken. We houden de linies gesloten en doordat er meer ruimte komt worden we zelf toch ook steeds gevaarlijker vanuit snelle omschakelmomenten. Joel en Stan komen in de ploeg voor Remon en Jordin en even later wordt ook Thomas nog gebracht voor Damien. De bevrijdende 3-0 volgt nadat Stan zijn duel wint en de bal in de kluts bij de goed doorgelopen Joel krijgt. Joel bedenkt zich niet en rondt koeltjes met een Bergkampiaanse stift af. De wedstrijd is gespeeld.
  Een goede eerste helft werd gevolgd door een moeizamere tweede, maar zonder echt in de problemen te zijn gekomen zijn de 3 punten voor ons. Uiteraard zijn we hier erg blij mee!
  Er volgen nog 3 potjes. Komende zaterdag zijn we vrij, maar op 5 mei spelen we om 13.30 uur tegen SC Rijssen. Daarna volgen DKB-thuis op 12 mei en MVV-uit op 19 mei.
   
  We hopen ook in de laatste fase van het seizoen op jullie steun!