• Lemele - De Zweef 0-4

    De winterstop is weer achter de rug en er kan weer gevoetbald worden. Lemele 1 stond een zware opgave te wachten. Medekoploper De Zweef uit Nijverdal kwam op bezoek. Trainer Mats Timmerman kon deze middag geen beroep doen op een aantal geblesseerden. Hierdoor vonden er wat aanpassingen plaats. Zoals altijd werd de wedstrijd afgetrapt door de pupil van de week. Deze week was dat Liane, die de bal keurig in het doel schoot.

    Direct na de aftrap zocht De Zweef de aanval. De rechtsbuiten van de Zweef kreeg de bal en besloot een voorzet te geven. Echter dwarrelde die bal over Ruan heen, waardoor die fraai in het doel belandde. Al na 25 seconden keek Lemele tegen een 0-1 achterstand aan. De Zweef had veel de bal en zette Lemele 1 onder druk, maar echt tot grote kansen kwam de Zweef niet. In de 22ste minuut scoorde De Zweef weer. Een prima aanval werd afgerond met een schot op doel. In eerste instantie wist onze keeper deze nog te keren, maar de spits van De Zweef was alert en tikte de bal alsnog in het doel. De Zweef bleef druk zetten maar opnieuw bleven grote kansen uit. Ook voor Lemele waren er kansen maar deze werden niet goed uitgespeeld. De Zweef scoorde nog wel, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Met een 0-2 ruststand gingen de spelers richting de thee.‚Äč

    In de rust werd door de trainer van Lemele de puntjes op de i gezet en dat was goed zichtbaar. Lemele kwam gretig en met enorm veel beleving uit de kleedkamer. Ondanks de dreiging en de mogelijkheden bleef de aansluitingstreffer uit. En dan is voetbal hard. Een verdekt schot van De Zweef in de 56ste minuut viel binnen en bracht de stand op 0-3. De wedstrijd was gespeeld en dat was ook zichtbaar bij beide ploegen. Over en weer waren er nog wel kleine kansen. In de 70ste minuut scoorde De Zweef na een mooie aanval over meerdere schijven de 0-4. In het slot van de wedstrijd gebeurde er voor beide ploegen niet veel meer, waardoor 0-4 de eindstand was.

    Lemele 1 begon de tweede seizoenshelft met een nederlaag. Ook moeten we realistisch zijn, De Zweef was deze wedstrijd een maatje te groot. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Sv Rijssen (Sportpark de Koele, Elsmaten 1, 7461 PW Rijssen.)

    Graag tot volgende week.