• Lemele boekt eenvoudige zege in Deventer: 0-3!

  Op een heerlijk warme zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Koninklijke UD op het programma. De ploeg uit Deventer was ook de tegenstander toen Lemele de eerste periode titel veroverde. UD werd destijds met 6-0 naar huis gestuurd, waardoor Lemele al in december zeker was van een plek in de nacompetitie.

  De verhoudingen liggen vandaag anders. Ondanks de zekerheid van het spelen van nacompetitie voor een promotieplek, staat de ploeg van Geert Tichelaar nog steeds bovenaan. Het woord ‘kampioenschap’ ligt al weken in de mond, want met nog (met deze wedstrijd erbij geteld) vijf wedstrijden te spelen, hebben de blauwwitten alles in eigen hand. Vijf finales dus, startend in Deventer op bezoek bij Koninklijke UD.

  Dat Lemele kwam om te winnen, was vanaf seconde één duidelijk. Dat UD speelde om niet te verliezen, werd ook meteen duidelijk. Al ingravend tastte de Deventerse ploeg af en liet de Lemelenaren komen. Dat was echter niet lang succesvol. In de derde minuut draait Jelmer Kleinjan open en crosst de bal over de hele richting Yoran Bakhuis. Hij passt op Remon Kleinlugtenbeld, die vervolgens de bal rustig langs de keeper in het doel schuift. Nog geen tweehonderd seconden gespeeld en het staat al 0-1!

  Lemele was heer en meester, maar goed voetballen op deze grasmat was lastig. De bal hobbelde en dobbelde, waardoor snel combinatievoetbal achterwege bleef. De blauwwitten kregen enkele mogelijkheden, maar de score werd nog niet uitgebouwd. Dit gebeurde wel in de 31e minuut. Na geklungel in de opbouw van UD kreeg Remon pardoes de bal. Hij keek om zich heen, zag Tim Schotman helemaal vrij staan en deze kon de bal netjes in het doel schuiven. De achttiende treffer van Tim alweer, waardoor hij steeds dichter bij de topscorerstitel van de competitie komt.

  In het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel meer. Grote kansen bleven achterwege, terwijl Ruan Weellink aan de andere kant letterlijk niets te doen had. Zijn shirt en broekje konden zo opgevouwen weer terug in de shirtjestas. 

  Robin Schoenmaker kon meteen in de tweede helft de score naar 3-0 brengen. Maar zijn inzet bij een vrije trap belandde net over het doel. Maar in de 53e minuut was het opeens alle hens aan dek. Na een hachelijke situatie stormde UD met twee man op keeper Ruan af, met alleen Job Willems in de achtervolging. Met een ultieme sliding kon Job de bal naar de aanvaller blokkeren, waardoor gevaar verder uit bleef. Een prachtig verdedigende actie.

  Een half uur voor tijd konden de supporters van Lemele voor de derde en laatste keer de handen op elkaar drukken. Jelmer kreeg de bal aan de linkerkant, kapte naar binnen en schiet in de korte hoek raak. 0-3 en de wedstrijd was over. Dit gaf trainer Geert Tichelaar ook de mogelijkheid om vroeg te wisselen, spelers te sparen en de ingevallen spelers kansen te gunnen. Die pakten ze ook allen met beide handen aan.

  Na precies 90 minuten voetballen vond de scheidsrechter het genoeg geweest. Een simpele overwinning voor de Lemelenaren, die niets te duchten hadden van de thuisspelende ploeg. De amusementswaarde lag niet altijd even hoog, maar het gaat om de drie punten. En die zijn binnen. Nog vier finales te gaan!

  Aankomende zaterdag speelt SC Lemele de thuiswedstrijd tegen VSW Windesheim. Om 14:45 uur wordt er afgetrapt op Sportpark ‘t Zandeinde. Komt allen om de jongens ook in deze wedstrijd naar de overwinning te schreeuwen!