• Kampioenschap niet meer in eigen hand door laat gelijkspel

  Na een pauze van enkele weken mocht SC Lemele afgelopen zaterdag weer aantreden voor het één na laatste competitieduel. De nummer drie uit Zwolle, HTC, kwam op bezoek. Een belangrijke wedstrijd, want met twee punten voorsprong op naaste belager Sportlust Vroomshoop had de jonge ploeg alles in eigen hand. Had inderdaad.. We kunnen u nu alvast vertellen dat dit inmiddels verleden tijd is.

  Op een zonnig Sportpark ’t Zandeinde trapten we om 14:30 uur af. Er stond spanning op de wedstrijd, dat was duidelijk. De eerste tien minuten waren daarom behouden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en tot echt grote kansen leidde het niet. In de 18e minuut kreeg Lemele een corner. De afgeslagen bal belandde voor de voeten van Bram Kok, die niet twijfelde en direct uithaalde. Maar de inzet werd door de Zwolse verdedigers fortuinlijk van de lijn gehaald.

  En dat was het ook meteen voor de eerste helft, wat betreft de noemenswaardige mogelijkheden. Lemele kwam niet tot het spel waar het normaal zo in uitblinkt. HTC zat er kort op en won vaak de tweede bal. Maar aanvallend wisten ze daar vrij weinig tegenover te zetten. Kortom, het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Na precies 45 minuten had de scheidsrechter er genoeg van en floot hij voor de rust. Het was een mat schaakspel, waarbij beide ploegen elkaar nog niet schaakmat konden zetten 

  Er moest met meer branie gevoetbald worden. En dat gebeurde. Na het beginsignaal voor de tweede helft was het Lemele dat het initiatief naar zich toe trok. De bal ging sneller rond, de jongens wisten elkaar beter te vinden en er werden meer duels gewonnen. In de 51e minuut werd de grote Lemelse supportersschare daarvoor beloond. Erik Lubbers snijdt de verdediging open met een steekpass op Yoran Bakhuis. Yoran stormt naar de achterlijn, legt de bal terug en vanaf de linkerkant komt Bram Kok aangelopen en schiet hij de bal hard en zuiver raak. 1-0 en Lemele op rozen!

  Na de goal houden de blauwwitten het initiatief, maar komen ze niet tot grote kansen. Ook HTC kwam sporadisch voor het doel van Ruan Weelink. Maar net die ene keer in de 74e minuut was het wel meteen een raak. Een voorzet van de linkerkant werd van dichtbij koeltjes afgewerkt door de spits van de Zwollenaren. 1-1 en SC Lemele moest weer op zoek naar de voorsprong.

  De wedstijd naderde langzaam het einde en de spanning werd steeds groter. Het was het laatste kwartier alles of niets, want aan een gelijkspel hadden de blauwwitten niet zoveel. Job Willems werd naar voren gestuurd als stormram en met een 3-3-4 opstelling probeerde Lemele de Zwolse muur te doorbreken. Maar het opportunistische spel werd iedere keer weer onschadelijk gemaakt door de Zwollenaren.

  Vijf minuten voor tijd versnelt Yoran aan de rechterkant. Weer haalt hij de achterlijn, legt hij goed terug en is het aan Tim Schotman om de bal in te schuiven. Een situatie uit het boekje van trainer Geert Tichelaar die dit seizoen misschien al wel tien goals heeft opgeleverd. Maar net vandaag belandde de inzet van Tim niet in het doel, maar enkele millimeters naast het doel.

  En wat zul je altijd zien? Valt de bal niet goed bij de ene ploeg, dan doet die dat wel bij de andere. In de 90e minuut was het HTC dat de 1-2 binnenschoot. De ‘Alles-of-niets’ tactiek bracht Lemele het tweede. In de slotminuut kreeg Lemele nog wel een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Met een ziedend schot wist Remon Kleinlugtenbeld nog wel 2-2 te maken. Kon het dan toch nog? Helaas, de goal kwam te laat. Vlak na de aftrap floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Een 2-2 gelijkspel, waardoor Sportlust Vroomshoop (dat thuis met 2-0 won van VSW) op doelsaldo nu aan kop gaat. Lemele heeft met nog één duel te spelen het kampioenschap niet meer in eigen hand…

  Volgende week zaterdag 18 mei speelt SC Lemele de laatste competitiewedstrijd tegen v.v. Wijthmen. De wedstrijd begint om 14:30 uur op Sportpark De Elshof. En het kan nog! In de voetballerij zijn gekkere dingen gebeurd. Vandaar dat we alle supporters vragen om met zoveel mogelijk te komen, om de blauwwitten ook in de laatste competitiewedstrijd toe te juichen.