• Challenge Jongleren SC Lemele (2)

  Challenge Jongleren SC Lemele (2)

  Hallo voetballers,

  Vorige week heb ik jullie uitgedaagd om het record hooghouden op de voet voor jezelf te verbreken.
  Ik wil er nog even bij opmerken dat het niet zozeer gaat om mijn record te verbreken (mag wel hoor!), maar juist om je eigen record te verbreken. Een goede balbeheersing zal je technische vaardigheden in het voetbalspel verder kunnen vergroten. Het zijn geen spectaculaire oefeningen zoals jullie bij de balkunstenaars op You Tube kunnen zien maar juist de basisvaardigheden voor het voetbalspel.

  Deze week daag ik jullie uit om voor jezelf het record hooghouden op het hoofd te verbreken. Ook al zou je dit al drie keer achter elkaar kunnen, dan is dit al een teken van goede coördinatie. Ik heb vroeger uren op het schoolplein en op het trainingsveld gestaan om steeds maar weer een stapje verder te komen. Wanneer je dit eenmaal hebt geleerd neem je dit voor de rest van je voetbalcarrière mee. Na een paar keer oefenen kwam ik zelfs ook al weer aan 50 keer koppend hooghouden.

  Gelukkig is er deze week het bericht gekomen dat de jeugd weer mag gaan voetballen. Dus gaat de bal komende week voor jullie ook weer rollen en worden de trainingen mogelijk weer hervat.

  Hierbij dan ook een oproep aan de trainers! Laat de jeugd de komende tijd tijdens de trainingen oefenen op het hooghouden van de bal en maak er per leeftijdscategorie een wedstrijd van wie de beste jongleur van het team wordt!

  Filmpjes kunnen wederom worden ingestuurd naar Ina Boezelman (a.boezelman@ziggo.nl)

  Veel succes maar weer en tot volgende week (hooghouden op het bovenbeen)!