• GFC 1 - SC Lemele 1 (0-3)

  Vandaag stond de wedstrijd tegen GFC uit Goor op het programma. Een mooie uitdaging voor de mannen van Lemele. De ploeg uit Goor heeft gekozen om vanuit de zondag naar de zaterdag voetbal te gaan en heeft maar één doel voor ogen in deze 4de klasse en dat is het kampioenschap. Vorige week verloor de ploeg uit Goor nipt van de andere kampioenskandidaat, Daarlerveen met 3-2. Lemele wist dus dat het aan de bak moest deze zaterdag.
  Vooraf aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een clublid van GFC. Vanuit Lemele alle sterke toegewenst.
  Vervolgens werd er afgetrapt voor de 1e helft. In de openingsfase zakte Lemele wat in, om GFC het spel te laten maken. Al snel werd duidelijk dat de ploeg uit Goor daar moeite mee had. Er werd snel de lange bal gehanteerd en het baltempo was te laag, waardoor Lemele uitstekend in de organisatie bleef. In de 4de minuut was er een klein slippertje van Steven, maar tot een echt grote kans leidde het niet. Het spel golfde op en neer en in de 10de minuut was er een prima uitbraak van Lemele, waarin iedereen dacht dat Remon de bal voor het inschieten had, werd deze toch gekraakt. Het was GFC die wel veel de bal had de 1e helft, maar niet echt kansen kreeg, aangezien Lemele heel goed stond. In de 33ste minuut was er een vrije trap voor de ploeg uit Goor. De spits van GFC, wat trouwens een prima speler is, besloot om de bal terug te leggen en zelf uit te halen richting het doel van Lemele. Nu moet ik zeggen dat de vrije trap bijzonder goed genomen was, maar Ruan had een weergaloze redding en pakte de bal uit de kruising. De rust stand was zodoende 0-0.
  De 2 helft zag je een ander GFC. In de zin van dat ze ervoor
  kozen om ons het spel te laten maken vanuit de opbouw en op de middenlijn druk te zetten. Lemele voetbalde zich vanaf het begin daar prima onderuit en in de 48ste minuut was het gelijk al een grote mogelijkheid voor Erik uit een voorzet van Jelmer. Nog geen minuut later kwam Lemele er weer goed door via een prima aanval, alleen Robin stuikte op de keeper die prima uit kwam.
  In de 55ste minuut een prima uit trap van Ruan die terecht kwam via een duel bij Yoran die op de doelman van GFC afliep. Yoran werd neer gehaald en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Remon ging achter de bal staan en faalde niet. 0-1 voor Lemele, na de goal werd Erik vervangen voor de weer fitte Tim. Tien minuten daarna een prima aanval van Lemele, waarin Jelmer een perfecte voorzet gaf op Yoran, die niet nadacht en een heerlijke omhaal maakte en die belande op het dak van het doel. In de 71e minuut besluit Ruan om wederom een lange bal te spelen, aangezien er veel ruimte lag achter de laatste linie van GFC en we vaak 1 op 1 stonden. De bal viel goed en kwam uiteindelijk voor de voeten van De Meü, oftewel Jelmer terecht. Vanaf zo'n 18 meter van het doel schoot hij fantastisch raak. En werd het voor Lemele 0-2. Wedstrijd is nog niet ten einde en in de 73ste minuut een uitbraak van GFC, waarin Job een sliding inzette in het strafschopgebied. Iedereen verwachtte een penalty voor GFC, maar de leidsman wees een doeltrap aan. Twee minuten later een vrije trap voor de ploeg uit Goor kort buiten de zestien meter. Deze werd prima ingeschoten, maar weer was het Ruan die de bal fantastisch uit de bovenhoek haalde.
  GFC was in die fase dreigend en opzoek naar de 1-2. Uiteindelijk in de 89ste minuut een uitstekende aanval van Lemele. De bal werd door Yoran prima terug gelegd op de rand 16 op Remon. Deze werd door hem prima in het hoekje geschoten, waardoor de stand op 0-3 voor Lemele kwam. Wedstrijd gespeeld dus, maar toch dacht een speler van GFC daar anders over. Hij kon zijn frustratie blijkbaar niet de baas en maakte een schandalige overtreding op Tim. De scheidsrechter kon niet anders dan hem met een rode kaart van het veld af te sturen. Lemele speelt het prima uit en wint met 0-3. Een prima pot van de mannen van trainer Timmerman.
  Lemele is na drie wedstrijden nog ongeslagen met zeven punten, net als De Zweef en Daarlerveen.
  Volgende week speelt Lemele thuis tegen Blauw Wit uit Holten. Dit wordt wederom een mooie uitdaging, aangezien deze ploeg twee seizoenen geleden
  nog uit kwam in de 2de klasse. We zien u graag weer zaterdag 12 oktober om half 3 langs de lijn.