• Fantastische goals zorgen voor een stunt in Almelo: 3-5

  Op de eerste winterse voetbaldag van seizoen 2022/2023 trad Lemele aan tegen AVC Heracles. De club met de prachtige, nostalgische houten tribune staat op een tweede plaats in de competitie. Dat zou op voorhand een zwarte kluif worden. Lemele speelde de laatste twee wedstrijden matig voetbal, waarbij werd verloren van laagvliegers BZSV De Blauwwitters en MVV ‘69. Zeker na de 1-3 nederlaag in de derby tegen Marle moest de jonge ploeg echt uit een ander vaatje tappen om weer aansluiting te vinden bij de top vijf. 

  Aangekomen in Almelo vielen er direct twee dingen op: de onmiskenbare houten tribune en het knollenveld. We zagen in dat dit niet per se tegen ons zou hoeven werken. Na het eerste fluitsignaal pakte Heracles meteen het initiatief. De Almelose ploeg sloeg ten aanval, maar creëerde niet veel grote kansen. Na 20 minuten spelen kreeg Heracles een vrije trap op ongeveer twintig meter. Bram Zandman, de vervanger van Ruan Weelink, zette de muur neer en positioneerde zichzelf in de andere hoek. De speler van Heracles krulde de bal echter mooi over de muur, waardoor deze achter in het net belandde. Een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.  

  Niet veel later had Remon de bal op eigen helft en koos hij voor de lange oplossing. Yoran Bakhuis verlengde de bal, waardoor hij uiteindelijk in de voeten van Jelmer Kleinjan terecht kwam. Op ongeveer 25 meter twijfelde hij niet en schoot hij de bal met een verwoestende uithaal stijf in de kruising. BOEM. PATS. GOAL. 1-1. Toch kon Lemele niet lang genieten van de gelijkmaker. Een kleine tien minuten later maakte Heracles de 2-1. Het was lastig voetballen op het slechte veld, waardoor de supporters deze middag niet konden genieten van goed combinatiespel. Vlak voor rust kreeg Lemele nog twee kleine kansen, maar deze werden niet benut. Beide ploegen gingen daardoor met een 2-1 stand de kleedkamers in. 

  Ondanks de achterstand was het geloof er wel. Maar deze werd na rust al vrij snel op de proef gesteld, toen Heracles in de 48e minuut uit een corner de 3-1 binnenknalde. Het enige waar je dan op mag hopen, is een snelle aansluitingstreffer. En die kwam er. Aanvoerder Robin Schoenmaker gaf een prima pass over de laatste linie. Yoran ontving de bal, zag dat de keeper uit z’n doel stormde en lobte de bal heel fraai van buiten het zestienmetergebied in het doel. Het spel ging vervolgens beide kanten op, dat gepaard ging met veel strijd. Een wedstrijdbeeld dat Lemele vaak goed ligt. 

  In de 60e minuut was het de andere Bakhuis die op het scoreformulier verscheen. Op aangeven van Yoran sprintte Melvin Bakhuis over de rechterflank en besloot op de rand van de zestien een raket af te vuren. De bal verdween in de lange hoek, de keeper kansloos achterlatend, en Lemele stond weer gelijk. Niet veel later dacht de jonge ploeg van Harry Warmelink zelfs op voorsprong te komen, maar de goal van Yoran werd wegens buitenspel afgekeurd. Of het daadwerkelijk buitenspel was, laat de schrijver in het midden.  

  In de 70e minuut kreeg Lemele een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Jelmer bracht de bal hoog in en met een snoeiharde kopbal in de kruising zette Yoran de blauwwitten alsnog op een 3-4 voorsprong. Wederom een prachtige goal waar de vele Lemeler supporters, ondanks de winterse temperaturen, voor konden juichen. Wat volgde was een spannend laatste kwartier, waarin Lemele naar achter werd gedrukt. Zelf creëerden we nog enkele kansen, waaronder een schot van Tim Schotman dat rakelings naast vloog, maar het was vooral tegenhouden. Ondanks de pressie van de Almelose ploeg wist Lemele stand te houden. Toen Tim in de laatste minuut zelfs de 3-5 binnen frommelde, was het klaar. Een prachtige overwinning op de nummer twee van de competitie. 

  Grote blijdschap overheerste. Het spel was, ondanks de omstandigheden, prima, de goals waren fantastisch, er zat veel energie in de ploeg en de inzet was tomeloos. Een mooie voetbalmiddag voor iedereen met blauw-wit hart.  

  Volgende week neemt Lemele het op tegen Sportclub Rijssen. Om 14:30 uur wordt afgetrapt op Sportpark de Koerbelt.