• ATC '65 - SC Lemele (3-0)

  Na een mooi resultaat vorige week tegen Blauw Wit'66, stond voor Sc Lemele een lastige uitwedstrijd op het programma tegen ATC'65 uit Hengelo. De ploeg uit Hengelo hoort dit seizoen bij de sterkhouders en wil graag richting de 3e klasse. Voorafgaand deze wedstrijd stond Lemele op 8 punten en ATC op 9 punten. Een mooi affiche dus voor de mannen van trainer Mats Timmerman.

  Er werd op kunstgras gespeeld deze middag en door de vele regen, was het veld lekker snel. Half 3 werd er afgetrapt op sportpark Slangenbeek. In de eerste minuten werd duidelijk dat beide ploegen wat aan het aftasten waren en het spel golfde wat op en neer. Plots was er in de 9e minuut een uitbraak van ATC'65. Met een mooie steekbal werd de aanvaller van ATC'65 weggestuurd. Gelukkig was Ruan alert en wist met een mooie sliding de bal weg te werken. Lemele was gewaarschuwd. Twee minuten later, een mooie aanval van Lemele. Erik kreeg de bal in de voet en begon te combineren met Jelmer. Na enkele passes over en weer kwam de bal bij Remon terecht, die de bal afvuurde richting het doel van ATC. Helaas een makkelijke prooi voor de goalie van ATC. In de 18de minuut een aanval van ATC over de linkerkant. De handige buitenspeler kwam aan de bal en was Job te snel af. Job beging een overtraining en deze werd bestraft met een gele kaart.
  Het was qua veldspel niet goed wat Lemele liet zien, terwijl er genoeg mogelijkheden lagen om goed positiespel te spelen. Ook in de omschakeling liet de ploeg uit Hengelo wel is wat steekjes vallen, maar Lemele was niet attent genoeg of de eindpass was slordig. De ploeg uit Hengelo daarin tegen, was iets nauwkeuriger in balbezit en in de 22ste minuut werd dat beloond. Een voorzet vanaf rechts, werd bij Lemele achterin niet goed ingeschat en kwam voor de voet van middenvelder Luuk Wennink, die de bal fijnloos achter Ruan schoot. Na de 1-0 was ATC sterker en kreeg ook nog een paar mogelijkheden om de score uit te bouwen. In de 45ste minuut, een vrije trap voor Lemele rond de middenlijn. Steven besloot om mee naar voren te gaan. Remon nam de vrije trap en legde de bal uitstekend bij de 2e paal op het hoofd van Steven, die de bal pamklaar neer legde voor Jelmer. Ieder die Lemele lief heeft dacht aan de gelijkmaker, maar Jelmer gaf de bal te weinig snelheid mee, waardoor de bal makkelijk te pakken was voor de doelman van ATC. Dit was natuurlijk een heel belangrijk moment zo vlak voor rust.
  Tijdens de thee, wordt de 1e helft geëvalueerd en worden er bepaalde aspecten aangehaald die beter moeten in de 2e helft.

  De 2e helft is van start en de thuisploeg begint fel en creëert gelijk na rust al meerdere mogelijkheden. Lemele is gewaarschuwd en er zal echt een tandje bij moeten, maar er gaat deze middag teveel mis bij de ploeg van Mats Timmerman. Lemele komt niet lekker aan het voetballen en kansen worden er haast niet gecreëerd. In de 63ste minuut wordt het dan ook 2-0 voor ATC'65. Een voorzet vanaf links wordt ingekopt door Luuk Wennink. Erik en Jelmer worden vervangen door Tim en Bart. Lemele probeert iets meer druk vooruit te geven en in de 65ste minuut wordt Yoran de diepte in gestuurd. In plaats van zelf te gaan besluit hij de bal voor te geven richting Bart, maar deze kon makkelijk weg worden gehaald. De minuten daarna was ATC sterker en kreeg het ook wat kleine mogelijkheden. Lemele daarin tegen kwam niet lekker in het spel. Er werd slordig omgegaan met balbezit en het leek of sommige jongens zich neer hadden gelegd bij een nederlaag. In de 90ste minuut kreeg Job ook nog is zijn tweede gele kaart, waardoor de wedstrijd klaar was. Toch werd het nog 3-0 voor de thuisploeg. Met een fraaie steekpass werd Luuk Wennink vrij gespeeld die om Ruan heen ging en zo makkelijk de derde van de middag op zijn naam kon schrijven.

  Lemele verliest dus voor het eerst dit seizoen en zakt hierdoor naar de 7de plek. Deze wedstrijd, was vanuit Lemele perspectief niet goed, maar wellicht wel een goed leermoment richting de rest van het seizoen. Aankomende week , moet er weer volle bak getraind worden. Volgende week speelt het Vlaggenschip een thuiswedstrijd tegen sv Rijssen, aftrap 14.30 uur. Graag, tot dan!

  Gerben Mooibroek.