• 6-4-2019 Lemele - Vv Kampen 1-0

  Na de kansloze nederlaag van vorige week tegen koploper HTC wilden we vandaag heel graag laten zien dat we echt wel een beetje kunnen voetballen met zn allen.
  Zoals het er nu uitziet geeft plaats 4 recht op een plaats in de nacompetitie en dat is wat er nog op het spel staat. De huidige nummer 4 is onze tegenstander van vandaag en moest verslagen worden. Geen eenvoudige opgave als je bedenkt dat onze laatste overwinning alweer 2 maanden geleden was. We zijn er echter nog altijd van overtuigd dat we van iedereen in deze competitie zouden kunnen winnen dus met die instelling betraden we het veld. Pupil van de week Saar Dekker toverde als eerste de bal achter de doelman en bracht Zandeinde in extase.
  Het begin van de wedstrijd bood weinig vermaak. Het spel golfde op en neer maar grote kansen werden niet gecreƫerd. Het tempo lag echter hoog en van beide kanten werd er gestreden voor elke meter dus dat maakte veel goed. Na een half uur spelen sloeg bij een aantal spelers de eerste vermoeidheid toe. Op die momenten wordt er doortastendheid gevraagd en dat wisten we beter op te brengen. De bal ging makkelijker rond, we kregen enkele kansen en we dwongen de tegenstander steeds vaker tot een verkeerde keuze. Gescoord werd er echter niet. Met de brilstand op het scorebord gingen we aan de thee.
  Er werd geduld gepredikt. Georganiseerd, maar met iets meer brutaliteit druk naar voren geven en in balbezit in een hoger tempo het spel verplaatsen zou kansen op moeten leveren. Dat was niet aan dovemansoren gericht. Lemele stapte als herboren het veld in en de boodschap voor Kampen was duidelijk. Niet vandaag, niet hier, niet tegen Sc Lemele. Kom maar op!
  Een agressiever Lemele won de slag op het middenveld en trokken het initiatief naar ons toe. Kampen wankelt en het is tijd om ze pijn te doen. Steven staat op als de captain. Organiserend vanuit zijn positie en heersend in het duel.
  In de 64e minuut is het raak. Na een flitsende aanval gooit Remon de bal open op Damien die de bal fantastisch verwerkt en de bal genadeloos binnen jankt, 1-0!
  Wat een mooie goal en wat is het verdiend. We besluiten om door te pakken want iedereen voelt dat bij een 2e treffer de wedstrijd gespeeld is. Michiel en Thomas komen in de ploeg en moeten het team nieuwe impulsen geven. Er volgen enkele grote kansen, maar de Kampense keeper ontpopt zich tot spiderman en houdt zijn ploeg in de wedstrijd. Richting het einde van de wedstrijd is het hinken op 2 gedachten. Ruan heeft zich nog nauwelijks hoeven inspannen, maar de marge is klein. De bal hoeft maar 1x ongelukkig te vallen. De wederom goed spelende Pouw wordt er met een gele kaart op zak voor de zekerheid afgehaald en Martijn komt in de ploeg. We blijven overeind en de driepunter is binnen. Een meer dan terechte overwinning! In de race voor plaats 4 is er meer goed nieuws. Nr 5 Bruchterveld speelt gelijk tegen Nr 6 Wijthem en we schuiven een plekje op. Volgende week spelen we tegen Wijthem en zo blijft het tot het einde van het seizoen hartstikke spannend en leuk.
  Wij zullen ons weer zo goed mogelijk voorbereiden op de volgende thriller. We hebben er zin in!

  Tot volgende week.