• 6-10-2018: Lemele - S’Heerenbroek

  Vandaag stond onze 2e competitiewedstrijd op het programma. Onze tegenstander won vorige week in Marle en wist Bruchterveld in de eerste speelronde op een gelijkspel te houden. Makkelijk zou het dus niet worden. Een goede trainingsweek gaf in ieder geval veel moed.

  Vanmorgen bereikte ons het tragische nieuws dat Roland Strijker, speler van Bruchterveld, bij een ongeluk om het leven is gekomen. Verschrikkelijk voor zijn familie, vrienden en voetbalmaten. Langs deze weg willen we alle betrokkenen heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.

  Voetbal...
  De weergoden waren ons gunstig gezind. Pupil van de week Lex Winters mocht als eerste aan de bak en met een simpele voetbeweging werd de keeper uit S’Heerenbroek te kijk gezet. Mooi gedaan!

  Goed voorbeeld doet goed volgen...
  Tenminste dat is waar we op hoopten. Het is echter de bezoekende ploeg die als eerste gevaarlijk wordt. De fysiek zeer sterke tegenstander zet ons vast, maar beetje bij beetje voetballen we ons er makkelijker onderuit.
  Langzaam maar zeker volgen ook onze eerste goede kansen, maar in de eindfase vinden we net niet de rust om goed af te ronden. De wedstrijd is in evenwicht en we gaan rusten met een 0-0 stand.

  We willen in de 2e helft een tempo hoger spelen en brengen de beweeglijke Gerben in de ploeg. Gerben brengt wel wat vuur in de wedstrijd, maar een hoger tempo spelen lukt ons als team onvoldoende. We laten s’Heerenbroek teveel vanuit de duels spelen en we moeten constateren dat we dit vandaag af moesten leggen. Binnen 5 minuten krijgen de bezoekers 3 levensgrote kansen, maar een fenomenale Ruan houdt ons op de been. Michel en Joel komen in de ploeg om de balans terug te krijgen. Wij delen zelf wel wat plaagstootjes uit, maar missen overtuiging. In de 86e minuut gebeurt dan waar we stiekem bang voor waren. Een dood spelmoment wordt met het hoofd prima gepromoveerd tot doelpunt en het is 0-1. Er is nog weinig tijd over om iets te forceren en al diverse jongens klagen over pijntjes.
  We kiezen voor een opportunistische omzetting en gokken op 1 goede bal. Die komt er, waarbij we een vrije trap krijgen op een meter of 20 van het doel. Remon laadt zich nog 1x op en knalt het leer loeihard tegen de touwen, 1-1! Met nog enkele minuten te spelen kiezen we om niet teveel risico meer te nemen. Er volgt nog een kleine mogelijkheid, maar eerlijk is eerlijk, dat was teveel geweest.
  We mogen tevreden zijn met een punt vandaag. Het was een stevige, maar wel sportieve wedstrijd. Langs deze weg ook een groot compliment voor de uitstekend fluitende scheidsrechter Zwakenberg.

  We mogen ons in de komende week prepareren voor een uitwedstrijd tegen Bruchterveld. We zullen gezien de trieste omstandigheden nog even af moeten wachten of deze wedstrijd doorgang kan vinden. De wedstrijd staat vooralsnog om 14.30 uur gepland.

  We zien jullie graag langs de lijn!