S.C. Lemele – SCD’83 3 – 2

IMG_0246

16-9-2017 Sc Lemele – SCD’83 3-2

Wat een dag!

Gisteren stond er weer een bekerwedstrijd op het programma. Onze tegenstander uit Dedemsvaart overklaste vorige week ZAC met een 4-0 overwinning. Wij verloren 2 weken geleden nog met 3-0 van deze ploeg dus er stond ons een pittige middag te wachten.
We kwamen al vroeg bij elkaar want er moesten teamfoto’s worden gemaakt bij de sponsors. Eerst reden we naar Lemelerveld waar Boeve Afbouw is gevestigd. Een mooie bos bloemen en een ingelijst Lemele-shirt werd overhandigd. Er werd gauw een kiekje gemaakt in ons nieuwe uittenue. Vervolgens reden we naar Bart Fokkert in Lemele om in ons nieuwe thuistenue op de foto te gaan. Ook Bart kreeg een bos bloemen en een mooi ingelijst shirt. Nogmaals heel veel dank voor jullie sponsoring. Mede dankzij jullie stralen we ook buiten het veld uit dat we een team zijn.

Toen was het tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Het strijdplan werd besproken. Onze tegenstander zou ons wel eens kunnen onderschatten en daar moesten wij slim mee omgaan. Gedisciplineerd vanuit de organisatie spelen, duels winnen, zelf scherp zijn in de omschakeling en lef tonen aan de bal. Vaak loze kreten die vanmiddag ineens wel betekenis kregen op sportpark Zandeinde. SCD was vanaf het begin de ploeg die het initiatief nam. Met een aantal technisch zeer goede spelers probeerden ze onze defensie kapot te spelen. Onze voorwaartsen leverden veel arbeid en ons middenveld stond fantastisch. In de 1 tegen 1 situaties die ontstonden was onze verdediging vrijwel altijd de baas en anders was het Ruan die attent meedeed. In de 20e minuut komt er een scherpe voorzet van de rechterkant welke ternauwernood wordt gemist door de spits. We komen goed weg. Even later is het wel raak. Dit keer een goede voorzet vanaf links en nu lukt het de spits wel om binnen te schieten en na 27 minuten is 0-1.
Voor ons waren er zeker ook kansen. Er waren een aantal heel goede aanvallen. Martijn, Remon en Yoran waren enkele keren dichtbij. We voetbalden heel aardig mee en dat gaf vertrouwen. Gescoord werd er niet meer. In de rust bespreken we dat een marge van 0-1 nog mogelijkheden biedt. Vooral de spelvreugde, het goede samenwerken en de strijd die we leveren kunnen ingrediënten worden voor een spectaculaire 2e helft. Tactisch zetten we de puntjes op de i en in de omschakeling zullen we nog scherper moeten zijn.
Na 49 minuten spelen is het 1-1. Yoran Bakhuis is de doelpuntenmaker.
SCD weet het even niet meer en wij nemen meer initiatief. We voetballen ons onder de druk uit en weten de bal steeds sneller bij onze fantastisch spelende spitsen te krijgen. Remon wordt flink aan het werk gezet en houdt continu 2 man bezig. Ook Titi heeft het op zn heupen en na een paar mooie acties op rechts legt hij de bal goed weg voor het doel. Yoran is on fire en maakt er zowaar 2-1 van. Een absolute stunt is in de maak!
Het is SCD die logischerwijs weer wat meer initiatief neemt. Ze spelen de bal rond op zoek naar een gaatje in de defensie. We strijden als leeuwen en de frustratie neemt toe bij de tegenstander. Er volgen enkele wissels. Joel, Stan en Sander worden gebracht voor de moegestreden Damien, Martijn en Thomas. Het wordt af en toe wat grimmiger. SCD raakt gefrustreerd en wij weigeren te capituleren. We worden steeds verder naar achteren gedrongen, maar nog altijd zijn wij vanuit de omschakeling de gevaarlijkste ploeg.
Toch is het SCD wat scoort. In de 90e minuut is er eventjes een gaatje waarvan direct wordt geprofiteerd, 2-2. De opluchting is duidelijk zichtbaar. Bij ons even wat teleurstelling maar de rug wordt direct gerecht. Het eindsignaal heeft nog niet geklonken…
Het is inmiddels minuut 92 en wederom Yoran moet aan de bak. Met al 2 doelpunten op zak werkt hij ook zijn derde van de middag binnen en de sensatie is compleet, 3-2! Heel Lemele juicht!
Nog 1 minuut strijden en dan is het afgelopen. Wat een wedstrijd!
We hebben als leeuwen gevochten en laten zien dat we in korte tijd een goed samenwerkend team zijn geworden. We durven te voetballen aan de bal, we verdedigen beter als team en vandaag waren we ook nog eens heel efficiënt. Met een hoop enthousiaste supporters langs het veld zie je dat er dan iets gaat leven wat tot mooie dingen kan leiden. Op deze manier kan het een heel mooi seizoen worden!

SCD gaat ondanks de nederlaag toch door als poulewinnaar naar de 2e ronde. Gefeliciteerd en alvast succes gewenst!

Voor Sander Kleinlugtenbeld was het voorlopig even zijn laatste wedstrijd in het blauw wit. Hij wordt deze week aan zijn schouder geopereerd en zal een tijdje uit de roulatie zijn. Langs deze weg heel veel succes met je herstel!
Wij spelen op 30-9 onze eerste competitiewedstrijd. In Bruchterveld zullen we gaan strijden voor de eerste 3-punter. Graag tot dan!
— trots.IMG_0116

IMG_0144

IMG_0166

IMG_0170

IMG_0171

IMG_0188

IMG_0191

IMG_0198

IMG_0209

IMG_0213

IMG_0221

IMG_0225

IMG_0229

IMG_0235

IMG_0238

IMG_0246

IMG_0248

IMG_0250

IMG_0257